İsrail'den Getirilen Filler Basına Tanıtıldı

İsrail'den getirilen hayvanlar Gaziantep'teki yeni yerlerinde basına tanıtıldı.

Kudüs'teki İncil Hayvanat Bahçesi ve Ramat Gan Safari'den alınan, suni döllenme ile doğan 5 yaşındaki Gabi ve Pily adlı fil ile 3 su aygırı, 2 zebra ve 9 maymun için dün akşam geldikleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde tanıtım toplantısı yapıldı. Akşam Gaziantep'e gelen hayvanlar, gece geç saatlere kadar süren çalışma sonunda yeni yerlerine yerleştirildi. Yeni yaşam alanlarını hemen benimsedikleri gözlenen hayvanlar, ziyaretçilerini beklemeye başladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gaziantep halkının uzun zamandan beri beklediği hayvanların sağ salim getirildiğini belirterek, "Gaziantep Hayvanat Bahçesi,Ttürkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da üçüncü büyük hayvanat bahçesi. Yani dünyanın sayılı bahçelerinden birisiyiz. Gaziantep'teki ve çevrel il ve ilçelerdeki tüm vatandaşları doğal hayatla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ziyaretçilerimizi yeni hayvanlarımızla tanışmaya ve
keyifli bir gün geçirmeye bahçemize davet ediyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Gaziantep halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler de, uzun bir yolculuk sonrası Gaziantep'e getirilen hayvanların kendileri için hazırlanan özel bölümlere yerleştirildiğini kaydederek, "Hayvanlarla birlikte bakıcıları da Gaziantep'e geldi. Yaklaşık bir aylık süre boyunca burada kalacaklar. Tüm Türkiye'yi ve Gaziantep'i bahçemize bekliyoruz" diye konuştu.