Borum'da Çocuklara Doğa Ve Tarih Turu

Bodrum da tarih ve doğa gezisine katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Bazı çocuklar Athena tapınağı duvarlarında tarih dersi alırken bazıları ise böcek sevdi.

Borum'da Çocuklara Doğa Ve Tarih Turu
Muğla Üniversitesi, Tübitak ve Turgutreis Belediyesi işbirliğiyle Aspat "1.Çocuk Etkinlikleri" gerçekleştirildi. Turgutreis Hacı Mahmut Tınaztepe İlköğretim okulu öğrencileri Akyarlar Aspat, Pedasa ve Bodrum Kalesini gezdiler. "Aspat (Strobilos) ve Territoriumunda Arkeolojik Park Yönetimi ve Antik Tarım Alanlarında Agro-Turizm Planlaması" Tübitak Projesi kapsamında , incelemelerde bulunan öğrenciler daha sonra Pedasa Antik Kentinde Athena Tapınağı hakkında
bilgiler aldı. Öğrenciler ve öğretmenleri daha sonra Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesini de gezdiler. Pedasa'da öğrencilere eşlik eden Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, ören yeri hakkında çeşitli tarihi
bilgiler verdi. Prof. Adnan Diler etkinliğin oldukça önemli olduğunu
ifade ederek, "Bodrum yarımadasında Aspat, Pedasa ve Kissebükü'nde projelerimiz var. Pedasa kazı yaptığımız bir bölge. Bu çalışmalara 4 üniversiteden çok sayıda öğretim görevlisi katılıyor. Proje kapsamında eğitim çalışmalarımız var. Bu anlamda çocuklara bugün Aspat ve Pedasa'yı gezdiriyoruz. Çocuklara Aspatı tanıttık. Hayvanlar ve böcekler üzerine bilgiler verdik. İnsanların bu bölgeyle olan ilişkisi hakkında bilgilendirdik" dedi.
11 yaşındaki İlayda Melisa Özutkan daha önce korktuğu bir böceği artık tanıdığı için korkmadığını, sevdiği söyledi. Yaklaşık 150 öğrenci etkinlik kapsamında Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi gezip Aspat Sergi açılışına katıldılar.