Barca Nou Camp'ın zeminini değiştiriyor

La Liga'da bu sezon evinde oynadığı üç maçtan sadece birini kazanan Barcelona, Nou Camp Stadı'nın çimlerini değiştirme kararı aldı.

La Liga'da bu sezon evinde oynadığı üç maçtan sadece birini kazanan Barcelona, Nou Camp Stadı'nın çimlerini değiştirme kararı aldı. Barcelona kulübünden yapılan açıklamada, Nou Camp'ın çimlerinin değiştirilme çalışmalarının başladığını duyurdu.

Mevcut çimin öngörülen şekilde gelişmediği ve sorunlar çıktığı belirtilirken, "beklemektense en kısa ve en iyi şekilde yeni bir çim konularak, zaman kaybetmeden sahanın en iyi halini almasının hedeflendiği" kaydedildi.

Stattaki yeni çimlerin yerleştirilmesinin hafta sonuna kadar tamamlanacağı ve Barcelona'nın 16 Ekim'de Valencia'ya karşı oynayacağı maça yetiştirileceği bildirildi. Nou Camp'ın çimleri en son 2009 temmuz ayında verilen U2 konserinden sonra değiştirilmişti.

Barcelona bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece Sporting Gijon'u yendi, Hercules'e 2-0 yenilirken Mallorca ile 1-1 berabere kaldı.

İspanyol basınındaki bazı yorumlarda, Barcelonalı futbolcuların sahanın zemininden yakındığı ileri sürülüyor.

Takımın Fransız savunma oyuncusu Eric Abidal ise, "biz bahane aramıyoruz. Çimler bizim için kötüydü ama rakip için de aynı şekilde kötü" şeklinde konuşarak bu yorumlara katılmadığını gösterdi.

Barcelona'nın ezeli rakibi Real Madrid, stadı Santiago Bernabeu'nun zeminini geçtiğimiz hafta değiştirmişti.