Alaplı'da Barakada Yaşayan Şen Ailesi Eve Kavuşuyor

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Ömerli Köyü Gökçeler Mahallesinde eşi ve beş çocuğu ile birlikte barakada yaşayan Şen ailesine Alaplı Kaymakamlığınca ev yapımına başlandı.

Alaplı'da Barakada Yaşayan Şen Ailesi Eve Kavuşuyor
Alaplı Kaymakamlığınca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 4 bin TL ödenek ayrılarak inşaatına başlanan evin temelleri atıldı. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Alaplı Kaymakamı Aydın Memük aileye her türlü yardımın yapılacağını belirtti.
Şen ailesinin mağduriyetinin en kısa sürede giderileceğini belirten Memük, geçen kış Şen ailesinin barakada ziyaret ettiğini ve zor koşullarda beş çocukla yirmi metrekarelik derme çatma barakada banyo mutfak olmadan yaşam mücadelesi verdiğini gördüğünü söyledi. Kaymakam Memük, "Aileye o zaman ev yapma sözü vermiştim, bugün için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu ve hayırsever işadamlarımızın katkıları ile evi tamamlamayı amaçlıyoruz. Ailenin mağduriyetini gidermek bizim öncelikli görevimizdir" dedi.
Evine iki ay içinde kavuşacağı için çok sevinçli olduğunu ifade eden İhsan Şen'in eşi Reyhan Şen, "Mağduriyetimizi gidermek amacı ile yapılan evimize taşınacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, kışı barakada geçireceğimden çok korkuyordum, evimize başlandı. Evimizin yapımında bize destek sözü veren Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan başta olmak üzere, Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük'e, bize malzeme yardımı sözü veren Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'a, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Halil İbrahim Demirbaş ve İsmail Öztürk'e teşekkür ediyorum" dedi.