Taksim'de yaralananların kimlikleri belli oldu

Taksim'de meydana gelen bombalı saldırıda 32 kişi yaralandı. Patlamada yaralanan 22 kişinin kimliği şöyle:

Taksim'de yaralananların kimlikleri belli oldu
Taksim Meydanı'ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop, Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu'nun yaralandığı bildirildi.

Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13'ünün kimlikleri ise şöyle:

Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal, Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

-CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı yazılı açıklamada, doğrudan polis ve sivillere yönelik alçakça saldırıyı nefretle kınadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''5'i ağır, 15'i polis, 17'si sivil olmak üzere toplam 32 vatandaşımızın yaralandığı terörist saldırı bir kez daha göstermiştir ki, terörle mücadele zafiyet kabul etmeyen ve kararlılıkla sürdürülmesi gereken bir mücadeledir. Şu da çok iyi bilinmelidir ki, terör bir insanlık suçudur. Terörle, silahla, şiddetle sonuç almak ne mümkündür, ne de kabul edilebilir.

Büyük bir üzüntü ve nefretle karşıladığımız terör saldırısını kınıyor, ülkemize, emniyet teşkilatımıza ve yaralılarımız ile yakınlarına geçmiş olsun diyor,yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.''

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Sami Özverel, gazetecilere yaptığı açıklamada İstiklal Caddesi'ne gittiğini aniden şiddetli bir ses duyduğunu belirtti.

Patlamanın ardından yere yattığını söyleyen Özverel, ''Başımdan kan akmaya başladığını gördüm ve ayağımda bir ağrı hissettim. Tabii olayın sıcaklığından dolayı ne olduğunu hemen anlayamadım. Bomba sesiyle beraber insanların sıçradığını, camların parçalandığını gördüm. Daha sonra polisler geldi ambulansla hastaneye götürdüler'' şeklinde konuştu.

Bu arada yaralanmaların, bomba parçaların sıçraması, basınç etkisiyle çarpma ve kırılan camların isabet etmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hastanede yaralıları ziyaret etti.


Taksim'de yaralananların kimlikleri belli oldu TAKSİM'DEKİ PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA - TIKLA

Taksim'de yaralananların kimlikleri belli oldu 
TAKSİM'DE PATLAMA İLK VİDEO GÖRÜNTÜLER - TIKLA

Taksim'de yaralananların kimlikleri belli oldu 
TAKSİM'DE PATLAMA İLK FOTOLAR - TIKLA

Taksim'de yaralananların kimlikleri belli oldu 
HÜSEYİN ÇAPKIN'DAN İLK AÇIKLAMA - TIKLA