Güneydoğum Derneği üç ilde paneller düzenliyor

Ankara'da faaliyet gösteren Güneydoğum Derneği Mardin, Siirt ve Batman'da, bölgenin sorunlarına ilişkin değişik konularda üç panel düzenliyor.

Ankara'da faaliyet gösteren Güneydoğum Derneği Mardin, Siirt ve Batman'da, bölgenin sorunlarına ilişkin değişik konularda üç panel düzenliyor.

Dernek Başkanı Duygu Sucuka yaptığı yazılı açıklamada, ilk panelin 3 kasım 2010 tarihinde Mardin Kültür Merkezinde 'Kalkınmada Engeller ve Çözümler' konusunda yapılacağını bildirdi. Sucuka, şu bilgileri verdi: "Eski Milletvekili Nihat Eri'nin başkanlığında yapılacak olan bu panelde DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu GAP Bölge Kalkınma İdaresi Genel Sekreteri Aslıhan Güven, Dünya Bankasından Şeyda Koçer, Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya Artuklu Üniversitesinden Doç.Dr. Hüseyin Haşimi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer birer konuşma yapacak.

4 kasım 2010 tarihinde Batman Kültür merkezinde yapılacak olan Genç Nüfus ve Yeni İstihdam Alanları konulu panelde DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Dünya Bankasından Şeyda Koçer, GAP idaresinden Aslıhan Güven, Batman Üniversitesinden Remzi Erdem, HEM Müdürü Süleyman Koç katılacak. Siirt Üniversitesinde 5 kasım 2010 tarihinde oturum başkanlığını Rektör Prof.Dr.Recep Ziyadanoğulları'nın yapacağı Hayvancılık Sorunları Göçerlerde Sosyal Haklara Erişim ve Kırsaldan Kente göçle gelen sorunlar panelinde Mardin eski milletvekili Nihat Eri, DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, Siirt Üniversitesinden Doç.Dr.Sait Kıngır, Yard.Doç.Dr Mustafa Aslan Dünya Bankasından Şeyda Koçer ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İlbaş birer konuşma yapacak.Her üç panelde de ilimiz valileri de davet edildiler.Uygun gördükleri takdirde kendileri de panel konularında konuşma yapacak."