Yıldırım'a Modern Et Entegre Tesisi

Yıldırım Belediyesi'nin Bursa Kasaplar Odası iş birliğiyle yaptığı ve Bursa'nın Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca ruhsatlı tek modern kurban satış ve kesim yeri olan İsabey'de et entegre tesisi de hizmete açıldı

Yıldırım'a Modern Et Entegre Tesisi
Yıldırım Belediyesi'nin Bursa Kasaplar Odası iş birliğiyle yaptığı ve Bursa'nın Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca ruhsatlı tek modern kurban satış ve kesim yeri olan İsabey'de et entegre tesisi de hizmete açıldı.
İsabey'deki kurban satış yeri bünyesinde kurulan entegre tesisi törenle açıldı. Törene Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan törende, BESOB Başkanı Arif Tak, Kasaplar Odası Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ ve Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, yaptıkları konuşmalarda, Yıldırım Belediyesi'ne ilçeye böyle bir tesis kazandırdığı için teşekkür etti.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kasaplar Odası ile iş birliğiyle hayata geçen tesisin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade ederek, "Eskiden çizmelerimizle geldiğimiz bu bölgede şimdi Türkiye'ye örnek olacak bir kurban kesin ve satış yeri var. Yap-işlet-devret modeli ile yaptığımız bu tesis, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğine iyi bir örnek. İslami usullere uygun, hijyenik ve pratik bir şekilde, büyükbaş bir hayvan 2 dakika gibi kısa bir sürede kesildikten sonra parçalanıp vatandaşlarımıza torbalar içinde teslim edilecek. Tesiste
hiçbir eksik yok. Vatandaşlarımız tamamen entegre olan bu tesise geldiklerinde, vakit kaybetmeden sağlıklı bir ortamda kurbanlıklarını kestirip parçalatabiliyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ve tesisimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Türkiye'de hayvancılığın artık önemsendiğini belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, Yıldırım Belediyesi ile Bursa Kasaplar Odası ortaklığındaki bu tesisin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.
TESİS GÖZ DOLDURUYOR
Türkiye'de bir ilk olan, 56 dönümlük arazi üzerine inşa edilen tesis 2005
yılından bu yana kademe kademe faaliyete geçti. Modern kurban kesim ve satış yerinde bir günde 500 büyük, 1500 küçük baş hayvan kesilebiliyor. Hayvan pazarı, kurban pazarı, besihaneler, adak satış yerleri, yeni açılan et entegre tesisi, parçalama ve et üniteleri bulunan tesiste otomatik yüzme makinası, otomatik yürüme bandı ve otomatik
parçalama aletleri sayesinde vatandaşlar işlerini kısa sürede bitirebiliyor. 2 dakikada bir sığır kesilip parçalanıyor. 4 veterinerin görev yaptığı tesiste, aynı anda 20 büyük baş hayvanın barınabileceği 400 adet padok, 34 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları, yemekhane ve müdüriyet binası da bulunuyor.