Balıkesir'de Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetin 87

Balıkesir'de Cumhuriyet Coşkusu
Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümü Balıkesir'de coşku içinde kutlanıyor. Cumhuriyetin 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Valilik tarafından düzenlenen saygı yürüyüşü erken saatlerde başlayan ve gün boyu devam eden sağanak yağmur sebebiyle iptal edildi. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ise geniş bir katılımla gerçekleşti.
Anıt'taki törene Vali Yılmaz Arslan, Garnizon ve Okullar Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Belediye Başkanı İsmail Ok ile diğer sivil ve askeri erkan katıldı. Sırasıyla valilik, garnizon ve belediye çelenklerinin sunulduğu Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Balıkesir'de sağanak yağmura rağmen binlerce kişinin katıldığı Atatürk Anıtı'ndaki törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, vali yardımcıları, Baro Başkanı Muzaffer Mavuk, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, İl Genel Meclis Başkanı M. Akif Okur ve meclis üyeleri, daire müdürleri, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, odalarımızın ve borsamızın yetkilileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından Belediye Başkanı İsmail Ok, Vali Yılmaz Arslan ile Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a belediyede yemek verdi. Başkanın yemek davetini geri çevirmeyen Vali Arslan, Başsavcı Gökçınar ve Emniyet Müdürü Aydın Başkan Ok'un konuğu oldular.