Vali Karaloğlu, Muradiye'de Okul Açılışlarına Katıldı

Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede eğitim sorunu çözülmeden hiçbir sorunu çözemeyeceklerini belirterek, "Çünkü bütün problemlerin temelinde eğitim sorunu var

Vali Karaloğlu, Muradiye'de Okul Açılışlarına Katıldı
Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede eğitim sorunu çözülmeden hiçbir sorunu çözemeyeceklerini belirterek, "Çünkü bütün problemlerin temelinde eğitim sorunu var. Biz okul öncesi eğitimden başlayarak orta öğretimin sonuna kadar mutlaka bölgede eğitim sorununu en kısa sürede çözmek durumundayız" dedi.
Vali Karaloğlu, Muradiye ilçesinde yeni binasına taşınan Kız Teknik Meslek Lisesi ile Balaklı mezrasında Ç.Y. Beste Güneş Gerçeker Anasınıfı ve kütüphanenin açılışına katıldı. Vali Karaloğlu, beraberinde AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'le birlikte anasınıfı ve kütüphanenin açılış kurdelesini kestikten sonra, sınıfta bulunan minik öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklara hediyeler dağıtan Karaloğlu ve Dinçer, Selahattin Çiftçi isimli esnafın taziyesine giderek, ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte Muradiye ilçesinde daha önce öğretmenevi olarak kullanılan ve 1 ay içinde onarılarak Kız Teknik Meslek Lisesi'ne dönüştürülen okulun açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Muradiye'ye önümüzdeki eğitim öğretim yılında mutlaka bir endüstri meslek lisesi ve daha sonra da bir sağlık meslek lisesi açmayı planladıklarını söyledi. Muradiye'yi son zamanlarda en çok gelişen ilçeler arasında gördüğünü ifade eden Karaloğlu, "Her ilçeye
gelip gittiğimde buradaki canlılığı, inşaatlardaki canlılığı gördükçe mutlu oluyorum. Belediyemizin bir gayreti var. Başkanımızı kutluyorum. Başkanımız geçen yıl Muradiye'ye geldiğimde bana 'İl Özel İdaresi'nin bir arsası var. Bize verseniz burada konut yapsak' denişti. AK Parti Milletvekilimiz İkram Dinçer de aracı olmuşlardı, biz de kendilerine sembolik rakamlarla arsayı vermiştik. Orada da şimdi inşaatlar başlamış. Onları gördükçe de mutlu oluyoruz" dedi.
Hükümetin son yıllarda eğitime büyük önem verdiğinin kaydeden Karaloğlu, son 4 yılda da Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinden en büyük payın milli eğitime ayrıldığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun bölgede kız çocuklarına pozitif ayrımcılık yapılması konusunda kendilerine verilen talimatı anımsatan Karaloğlu, "Kız çocuklarımıza ayrımcılık yapıyoruz. Maalesef toplum olarak erkek hakimiyetinde bir toplumuz. Bugüne kadar 'reb bana hep bana' demişiz. Erkek
çocuklarına özelikle eğitim konusunda, kız çocuklarına nazaran torpil yapmışız. Şimdi toplumu dengelemek için bir müddet kızlara pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Ve bunu da şu anda yapıyoruz" şeklinde konuştu.
AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'in de bir konuşma yapmasının ardından Kız Teknik Meslek Lisesi'nin açılışı yapıldı. Vali Karaloğlu, açılış sonrası sınıfları gezerek, kız öğrencilerle sohbet etti.