Samsun'un Tapu ve Kadastro'su model olacak

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser, pilot bölge olarak ilk önce Samsun'da uygulanan 'İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi Projesi'nin

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser, pilot bölge olarak ilk önce Samsun'da uygulanan 'İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi Projesi'nin tüm Türkiye'de kullanılacağını söyledi. Keser, "İlk olarak sistem Samsun'da uygulandığı için 'Samsun modeli' diye anılması da çalışanlar olarak bizlere gurur veriyor." dedi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) bu hafta "Sabah Yansımaları" programında, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser'i ağırladı. KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ve diğer üyelerinin bulunduğu toplantıda konuşan Keser, Samsun'da uygulamaya konulan yeni projenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını söyledi. Tapu ve Kadastro İl Müdürlüklerinde daha önce yaşanan karmaşıklığın olmaması için üretilmiş projeye önce Samsun'daki çalışan arkadaşlarının inandığını ifade eden Keser, uygulanan sistemi şöyle anlattı: "Türkiye bu sistemin uygulamasını Samsun'da çalışan ekibe borçlu olacak. Bizler gece ve gündüz kendi içimizde pratikler yaptık. Kimimiz vatandaş oldu, kimimiz şikâyet dinleyen, kimimiz şikâyet eden. Önce kurumumuz çalışanları bu projenin başarısına inandı. Önceden yaşanan sıkıntıların bitmesi için her türlü mantıklı öneriyi dikkate aldık. Müdürlüğümüz de vatandaşlarımızın isteği üzerine ücretsiz çaydan tutun da foto kabine ve hata fotokopi makinesine kadar her şey var. Kurumda vatandaşlarımızın minimum vakit harcaması için elimizden geleni yaptık."

Müdürlüklerinde uygulanan bu 'İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi Projesi'nin tüm Türkiye'deki tapu müdürlüklerine uygulanması için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Keser, projenin Samsun modeli diye anılmasının da çalışanlar için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. Bu uygulama sayesinde işlem hacminin artmasının yanında vatandaş memnuniyetinin arttığını ifade eden Keser, "Uygulamalarımızla ilgili her gün teknik personellerimizle durum değerlendirmesi yapıp daha iyi birşekilde geliştirilmesi için devamlı bir çaba sarfedildiği belirtilmiştir. Bu sistemde en çok amaçlanan unsurun vatandaşımızın tapu işlemlerini biz yaparken onlar kendi işleriyle uğraşması ve dairemizde değerli olan zamanlarını boş yere geçirmemeleridir." diye konuştu.

İşleyiş olarak tüm işlemlerin hem Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS)'e hem de Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamalarıyla yapıldığını ifade eden Keser, bu vesileyle kurumun çok daha dinamik çalıştığını sözlerine ekledi.