Afyonkarahisar'da kamu yatırımları sürüyor

Afyonkarahisar'da 2010 yılı kamu yatırımlarında yüzde 42 nakdi ve yüzde 56 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.

İl Koordinasyon Kurulunu

Afyonkarahisar'da 2010 yılı kamu yatırımlarında yüzde 42 nakdi ve yüzde 56 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.

İl Koordinasyon Kurulunun 2010 yılı 3. dönem toplantısı Tarım İl Müdürlüğü toplantısı salonunda Vali Yardımcısı Niyazi Ergut başkanlığında yapıldı.Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, 2010 yılında kamu yatırımlarının proje sayısının bin 151 olduğunu bildirdi.

Toplam proje bedelinin yaklaşık 2 milyar lira olduğunu dile getiren Ergut, önceki yıllar harcamasının 946 milyon lira, yılı ödeneğinin 424 milyon ve dönem sonu harcamasının da 179 milyon lira olduğunu söyledi. Ergut, buna göre yatırımlarda yüzde 42 nakdi gerçekleşme ve yüzde 56 fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydetti. Yatırımcı kuruluşlardan 2010 yılı ödeneğinden en fazla payı 114 milyon lira ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü'nün aldığını aktaran Ergut, 63 milyon 800 bin lira ile Karayolları 13. bölge Müdürlüğü'nün ikinci, 58 milyon 800 bin lira ile de İl Sağlık Müdürlüğü'nün üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığın ise en fazla ödeneği 198 milyon lira ile ulaştırma sektörüne ait olduğunu belirten Ergut, onu 73 milyon lira ile sağlık sektörü, 48 milyon lira ile eğitim (kültür, spor) sektörünün katip ettiğini söyledi. Dönem sonu harcamalarda ise Karayolları 13 Bölge Müdürlüğü'nün (Antalya) 49 milyon lira ile ilk sırada olduğunu dile getiren Ergut, ikinci sırada 45 milyon lira ile Karayolları 3. bölge Müdürlüğü (Konya) ve üçüncü sırada 13 milyon 900 bin lira ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün yer aldığını bildirdi. Ergut, bütün yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Ergut'un başkanlığını yaptığı toplantıya kaymakamlar, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile merkez ve ilçe belediye başkanları katıldı.