Polonyalı eğitimciler İskenderun'da incelemelerde bulundu

İskenderun Gazi İlköğretim Okulu'nun göçmenler için kurduğu okuma kulübü (Grund Tıg Partnership Learning) projesi kabul edildi.

Proje kapsamında Po

İskenderun Gazi İlköğretim Okulu'nun göçmenler için kurduğu okuma kulübü (Grund Tıg Partnership Learning) projesi kabul edildi.

Proje kapsamında Polonyalı eğitimciler İskenderun'a geldi. Proje koordinatörleri İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.

Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç ve öğretmenler de ziyarette hazır bulundu.

Kaymakam Ali İhsan Su'ya proje hakkında bilgiler veren Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç, projenin ana amacının okuma kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, bu amaçla okullarında veliler ve öğrencilerin birlikte eğitim gördüğüne dikkat çekti.

Polonyalı Marija Jakuozweyez ve Andria Kornıychuk da Türkiye'de bulunmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, İskenderun'da devlet makamlarını ziyaret etmenin onurunu yaşadıklarını söylediler.

Kaymakam Ali İhsan Su ise "Okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Gazi İlköğretim Okulunun başlatmış olduğu bu projenin amacına ulaştığı için mutluluk duydum." dedi.

Öte yandan Gazi İlköğretim Okuluna geçen Polonyalı eğitimciler buradaki eğitim hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Polonyalı eğitimciler, öğrenci ve velilerin birlikte okuma kültürünü geliştirmek amacıyla sınıfları ziyaret etti.