Şehir Tiyatrosu Sait Faik severlere şehir turu yaptırdı

Usta öykücü Sait Faik Abasıyanık'ın hikayelerinden yola çıkılarak yazılan "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" tiyatro severlere adeta İstanbul turu yaptı

Usta öykücü Sait Faik Abasıyanık'ın hikayelerinden yola çıkılarak yazılan "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" tiyatro severlere adeta İstanbul turu yaptırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından sahnelen oyun, Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı çevresinde geçen hikayesiyle İstanbul'u turluyor.

Oyuncu, yazar ve çizer Savaş Dinçer'in Abasıyanık'ın hikayelerinden yola çıkarak sahneye uyarladığı "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" tiyatro severlere yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" oyunu Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi'nde seyircilere merhaba dedi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da oyunu izleyenler arasındaydı. Seyircilerin dakikalarca ayakta alkışladığı oyun sonunda bilet numaralarının yer aldığı poşetten çekilen koltuk numarası sahibine Sait Faik'in heykeli hediye edildi.

Sait Faik'i sahnede canlandıran Naşit Özcan, oyunda seyircilerin Beyoğlu'nu, Orhan Veli'yi, Fatih Camii'ni, Azat Kapı'yı ve Said Faik'in yanlızlığını bulacaklarını söyledi. Özcan, "Oyunu ilk sevgili abim Savaş Dinçer uyarlamıştı. O, Sait Faik'in hikayelerini ön plana koymuştu biz ise Sait Faik'in kendisini ortaya koymaya çalıştık" şeklinde konuştu.