Diyarbakır'da Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen oturma eyleminde konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Pazartesi günü görülecek KCK davasını hatırlatarak, PKK'nin ilan ettiği eylemsizlik kararının kalıcı bir barışa dönüşmesini sağlayabilmek ve sürecin önünü açmak için tutuklu bulunan Kürt siyasetçi ve sivil toplum örgüt

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen oturma eyleminde konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Pazartesi günü görülecek KCK davasını hatırlatarak, PKK'nin ilan ettiği eylemsizlik kararının kalıcı bir barışa dönüşmesini sağlayabilmek ve sürecin önünü açmak için tutuklu bulunan Kürt siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
Gözaltına alınarak kaybedilenler ve faili meçhul cinayetlere dikkat çekmek amacıyla İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlenen oturma eylemi 88. haftasında Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapıldı. Kaybedilenlerin ve yargısız infaza kurban gidenlerin fotoğraflarının taşındığı eyleme, İHD, MEYA-DER, ESP, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve kayıp yakınları katıldı. Eyleme ayrıca KCK davasını izlemek amacıyla Belçika'dan
gelen bir avukat heyeti de katılarak destek verdi.
Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Pazartesi günü görülecek olan ve kamuoyunda "KCK davası" olarak bilinen Kürt siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yargılanacağı davaya dikkat çekerek, bu davanın son derece önemli olduğunu söyledi.
Artık hiçbir Kürt ve Türk gencinin toprağa düşmesini, anaların ağlamasını istemediklerini kaydeden Bilici, "Bu davanın büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu sürecin önünün açılması için tutuklanan Kürt siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Bundan başka çözüm yolu yoktur. Ötesi, acı, gözyaşı ve ölümdür" dedi.
Bilici konuşmasının ardından 1995 yılı ağustos ayında Mardin'in Kızıltepe ilçesi Şevalet köyünde gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Abdurrahim Demir'in hikayesini anlattı.
Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek, eylemlerine son verdiler.