Belde Halkı Doktorunu Geri İstiyor

Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar beldesi Aile Sağlık Merkezi hastaları, görevinden alınarak Kayseri Kadın Doğumevine gönderilen Dr

Belde Halkı Doktorunu Geri İstiyor
Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Başakpınar beldesi Aile Sağlık Merkezi hastaları, görevinden alınarak Kayseri Kadın Doğumevine gönderilen Dr. Ali Çetin Kızılkaya'nın eski görevine tekrar gönderilmesi için imza topladı.
Başakpınar Aile Sağlık Merkezi'nin hastaları, bir süre önce görevinden alınarak Kayseri Kadın Doğumevi'ne gönderilen Dr. Ali Çetin Kızılkaya için imza topladı. Kayseri Valiliği önünde basın açıklaması yapan Başakpınarlılar, doktorları hakkında usulsüzlük iddiasının ortaya atıldığını ancak doktorlarından son derece memnun olduklarını ve eski görevine tekrar atanmasını istediklerini söyledi.
Aile Hekimliği seçiminde en çok Dr. Kızılkaya'nın hastasının bulunduğunu ve bu durumun diğer doktorlarca hoş karşılanmadığını iddia eden Başakpınarlı Seyit Özçelik, ortaya atılan usulsüzlük gerekçesinin doğru olmadığını belirtti. Valilik makamına yazdıkları dilekçe ve ekteki 700'e yakın imzayla doktorlarının tekrar eski görevine getirilmesini isteyen Özçelik, "Biz doktorumuzdan çok memnunuz. 2 yıldır bizimle çok i,yi ilgilendi. Sabah 8.00'de görevinde olurdu. Aile Hekimimizi seçerken, en çok onu tercih ettik. Bu da diğer doktorlarda sıkıntı oluşturdu. Eğer doktorumuz olmayacaksa, hiç kimse olmasın. Biz ondan başka kimseyi kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.
Sağlık merkezlerinin 24 saat açık kalmasını isteyen Özçelik, "Ben gece hastalandığımda Talas'a nasıl gideyim. Doktorumuz olmazsa kimseyi istemiyoruz. Biz sağlık merkezimiz olacak diye çok çalıştık. Eşlerimiz patikler ördü, geceleri eve gelmedik yerin taşlarını yaptık. Sesimizi duyurmak için gerekirse Ankara'ya gideceğiz" diyerek mağduriyetlerini ifade etti.
Başkapınarlılar yazılı dilekçelerini Valilik makamına imzalattıktan sonra, Sağlık İl Müdürlüğü'nden gelecek haberi bekleyecek.