Sp Van İl Örgütü'nden Birlik Ve Beraberlik Mesajı

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Necip Yavuzer, 40 yıllık inancı ile bu günlere gelen milli görüşün temsilcileri olarak mevzilerini terk etmediklerini söyledi.

SP Van İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Necip Yavuzer, 17 Ekim günü yapılacak olan SP Olağan Üstü Genel Kurultayı öncesi düzenlediği bir basın toplantı ile eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile yol arkadaşlarının istifalarını değerlendirdi. Eski Genel Başkanları Numan Kurtulmuş'un 1 Ekim 2010 tarihinde istifa etmek suretiyle yeni bir oluşuma imza attığını ve kendisiyle birlikte hareket eden zevatla partiden istifa ettiğini söyleyen Yavuzer, yaşanan süreçten Kurtulmuş'un Erbakan'ın çocuklarının genel idare
kuruluna almayışına yapılan itirazlara ise gerekçe olarak 'Hanedan partisi' söylemlerini ileri sürdüğünü dile getirdi. Gerçek söylemlerin bu olmadığını anlatan Yavuzer, "Bu zamana kadar Erbakan hoca ile hareket eden Milli Görüş saflarında emek sarf eden 83 kişiyi bir kalemde silen Numan Kurtulmuş bunların yerine Fatih Erbakan'ı ön plana çıkararak kamuoyunu farklı bir yöne yönlendirdi. Basını da arkasına alan Numan Kurtulmuş, bu 83 kişiyi Genel İdare Kurulu'na neden alınmadığına hiç değinmedi. Tek hedefi
Erbakan ve ailesi oldu" dedi.

"ŞEVKET KAZAN HEDEF GÖSTERİLDİ"
Numan Kurtulmuş'un delege sayısının beşte birinin oyları ile yeni kongreye gidilebileceği gerçeğini bildikleri için acele olarak bu sayıyı bir tüzük değişikliği ile 650 kişiye çıkardıklarını belirten Yavuzer, "Bunun gerçek olup olmadığını öğrenmek isteyen Şevket Kazan'ın Önder Sav ile görüşmesi farklı bir alana çekilerek halka Şevket Kazan'ı hedef gösterdi. Oysa bu görüşme sadece onların değiştirdiği ve 650 kişiye çıkardıkları delege sayısının geçerli olup olmadığı idi" şeklinde konuştu.
Tabandan gelen tepkilerin çoğalması ile kongreye gitmekten kaçan Numan Kurtulmuş'un, hezimete uğrayacağını kestirdiği için bunu göze alamadığını iddia eden Yavuzer, bu arada İstanbul'da verilen bir iftar yemeğinde yaşanan olayların onların ise ekmeğine yağ sürdüğünü kaydetti. İftar yemeğinde olay çıkaranları da militan olarak değerlendiren Yavuzer, "Bütün basın bu olayı manşetten halka yansıtırken ve tüm halk bu olayı kınarken, olayı yapan Milli Görüş mensubu gençlerin bu hakareti kabul edilemez olarak
görülmüştü. Halbuki iftar yemeğine getirilen 20 militan ile olaylar çıkarılarak Erbakan Hoca'ya fatura ettiler" ifadelerini kullandı.

TEPEDEN ATANAN İL BAŞKANLARI İSTİFA ETTİ
Yavuzer, mevcut il başkanlarının yerine tepeden atadığı il başkanları ile istifa eden ve bu istifaları zamana yaymak sureti ile sanki Saadet Partisi tamamen dağılmış izlemini veren ekibin tabandan gelenleri görmek istemediğini ve yok saydığını söyledi. Yavuzer, "Bizler, yani tabandan gelenler saadet saflarını daha pekiştirmek için dimdik ayaktayız ve halkımızın hizmetinde olabilmek için bütün gücümüzle çalışmayı kendimize şiar edinmişiz. 40 yıllık bir inancı ile bu günlere gelen Milli Görüşün
temsilcileri olarak bizler mevzilerimizi terk etmediğimiz gibi daha bir bilenmiş olarak davamızı ileriye götürme inanç ve azmindeyiz" dedi.
Yavuzer, yaptığı açıklamanın ardında katılımcılarla birlikte kameraların karşısına geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Bu arada daha önce SP İl Başkanlığı'nın duvarlarını süsleyen eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un tüm posterlerinin kaldırıldığı ve sadece partinin eski genel başkanlarından Necmettin Erbakan ile Recai Kutan'ın posterlerinin kaldığı görüldü.