Of'ta Trabzon-şanlıurfa Dostluğu

Spor Toto 2. Ligi Kırmızı Grup'ta dün oynanan Ofspor-Şanlıurfaspor maçında yaşananlar sporun gerçek kardeşlik ve dostluk görüntülerine sahne oldu.

Of'ta Trabzon-şanlıurfa Dostluğu
Trabzon ile Şanlıurfa arasında 5 Mayıs 2010 tarihinde oynanan Türkiye Kupası Finali ile başlayan dostluk ve kardeşlik köprüsü, dün oynanan Ofspor-Şanlıurfaspor maçıyla pekişti. İki şehir arasındaki ilişkiler spordan önce Kaymakam Tuncay Sonel'in Of Kaymakamlığı'na atanmasıyla başladı. Yaklaşık 2 yıl önce Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Kaymakamı olan Tuncay Sonel Of Kaymakamlığı'na atanmıştı. Ardından bir süre sonra Trabzon Valisi Nuri Okutan Şanlıurfa Valiliği'ne atandı. 5 Mayıs 2010 tarihinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası Final maçı Şanlıurfa Gap Arena Stadı'nda oynandı. Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenerek Türkiye Kupası Şampiyonu olduğu o maçta ve sonrasında yaşananlar iki şehir arasında sıcak ilişkilerin başlamasına vesile olmuştu. Bu sıcak ilişkiler Ofspor-Şanlıurfaspor maçıyla daha da pekişti. Bu maçla birlikte iki kulüp tarihlerinde ilk defa karşı karşıya geldiler. Maçı misafir takım Şanlıurfaspor 70. dakikada Mehmet Öncan'ın golü ile 1-0 kazandı. Maç öncesinde Ofsporlu taraftar grubu Oflu Gençler her iki takımı birlikte tribünlere çağırdı. Maçın ardından da galip gelen Şanlıurfaspor'u alkışladılar. Maçtan sonra Kaymakam Tuncay Sonel düzenlediği yemekle iki takımın yöneticilerini, teknik heyetlerini ve oyuncularını bir araya getirdi.
Of Belediyesi Sahil Tesisleri'ndeki Ali Usta'da düzenlenen yemeğe Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Habib Arslan, Şanlıurfasporlu oyuncular, Şanlıurfa'dan maçı takip etmeye gelen gazeteciler, Ofspor Başkanı Ercan Saral, Ofsporlu futbolcular, Ofspor yönetimi ve Of Belediye Başkanı Oktay Saral katıldı.
Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Habib Arslan, yaşanan dostluğun değil 3 puana, 103 puana bedel olduğunu belirterek iki gün boyunca kendilerini bir dakika olsun yalnız bırakmayan Of Kaymakamı Fahri Şanlıurfalı hemşehrileri Tuncay Sonel'e, Ofspor Yönetimine, Belediye Başkanı Oktay Saral'a, Ofspor taraftarına ve Of halkına teşekkür etti.