Sakarya'da Ticaret ve Sanayi Fuarı açıldı

Sakarya Sanayici ve İş Adamları Derneği(SASİAD)'nin düzenlediği Expo Ticaret ve Sanayi Günleri Fuarı açıldı.

Kent Meydanı'nda kurulan 3 bin metrekar

Sakarya Sanayici ve İş Adamları Derneği(SASİAD)'nin düzenlediği Expo Ticaret ve Sanayi Günleri Fuarı açıldı.

Kent Meydanı'nda kurulan 3 bin metrekarelik çadırda düzenlenen fuarda, inşaat, otomotiv, güvenlik, temizlik, elektronik ve müzik aletleri sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 100 firma yer alıyor.

Fuarın açılışını Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ ve SASİAD Başkanı Ahmet Genç yaptı.

SASİAD Başkanı Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarı bu yıl dördüncü kez düzenlediklerini belirterek, geçen yıl Adapazarı Şeker Fabrikası depolarında düzenlenen fuarı 30 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu fuarda ise ziyaretçi sayısını 100 bin olarak beklediklerini kaydetti.

Ekonomik kriz sebebiyle insanlarda ötelenmiş alışveriş isteği olduğunu bu isteğin ötelendiğini, bugün yavaş yavaş çözülmeye başladığını dile getirerek " Fuarı kurduğumuz alan Sakarya'nın meydanı, bütün insanlar burada. 'Burada satış yapacağız' derseniz yanılgı içinde olursunuz. 'Burada satayım para kazanayım' diye bir şey yok. Burası firmaların kendilerini tanıtmaları açısından bir fırsat.'' diye konuştu.

Öztürk, fuarı çadırda yapmaları konusundaki eleştirilerin sorulması üzerine, ''Burada yapsanız da eleştirileceksiniz, Adapazarı Şeker Fabrikası'nda yapsanız da eleştirileceksiniz. Bu yıl fuarı şehir meydanına kurduk. İmkânlar ölçüsünde bunu yaptık. Bu profesyonel bir fuar değil. Firmalar burada kendini tanıtma imkânı bulacak. Biz yararlı olduğunu düşünüyoruz.'' dedi.

Fuar, pazartesi günü sona erecek.