2 milyon kişi 3. köprü için yürüyecek

3. köprü için 2 Ekim günü 2 milyon kişinin protesto için yürüyeceği belirtildi.

2 milyon kişi 3. köprü için yürüyecek
2 Ekim günü 2 milyon İstanbul'lunun 3. köprü'nün yapımı için hayır adı altında 22 farklı noktada yürüyüş yapıp mumlar yakacağı iddia ediliyor. İstanbullular yarın saat 20.00'de ellerinde mumlarla, İstanbul Boğazı'nın 22 ayrı noktasında "3. Köprüye hayır" mitingi için toplanacak.

Yeşiller Partisi'nin öncülüğünde yapılacak etkinliğin amacı, 2 milyon kişiyi bir araya getirmek ve 3. köprünün yapılması halinde kesilecek 2 milyon ağacı kurtarmak olduğu belirtildi.

2. Ekimde düzelenecek olan Kampanyanın adı, "2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu". Kampanyayı yürüten Yeşiller Partisi.

Kapmanyanın amacı, İstanbul'a 3. köprünün yapılması halinde kesilecek 2 milyon ağacı kurtarmak ve projeyi durdurmak.

Bunun için bir etkinlik düzenleyecekler. 2 milyon İstanbulluyu bir araya getirmeyi planlıyorlar. Yarın saat 20.00'de, İstanbul Boğazı'nın 22 ayrı noktasında ellerinde mumlarla toplanıp "3. Köprüye Hayır" diyeceği iddia ediliyor.

1 saat sürecek etkinlikte performanslar sergilenecek. Doğa Derneği, Greenpeace gibi sivil toplum kuruluşları, çok sayıda oda, dernek ve grup İstanbul Boğazı'nda bir arada olacak.

Sulukule Platformu ile Beşiktaş Çarşı Grubu da etkinliğe renk katacağı belirtildi.

Eyleme destek verenler arasında çok sayında ünlü isim de olacak. Tuncel Kurtiz, Yetkin Dikinciler, Pelin Batu, Mehmet Ali Alabora, Rüstem Batum ve Nejat Yavaşoğulları gibi sanatçılar da 3. köprüye "hayır" diyecek.

Etkinliğe Fındıklı, Kadıköy, Beşiktaş ve Galata Köprüsü'nde yoğun katılım bekleniyor