Detroit otomobil fuarı açıldı

Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından Detroit Motor Show'da, krize rağmen rüya otomobiller yine yerlerini muhafaza ederken, sektörün daha fazla enerji tasarrufu eğilimlerini gözden kaçırmadı.

Detroit otomobil fuarı açıldı
  Corvette , Bentley , Maserati , Lincoln , Cadillac ve lü ; ksü ; tanımlayan diğer markaların bü ; yü ; k ç ; oğunluğu fuarda daha kanaatkar bir şekilde temsil edildi .

Audi , yü ; ksek sınıf elektrikli araç ; ların ikincisi olan e-Tron ' un yeni prototipini tanıttı . 250 km menzilli elektrikli araç ; , 6 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor . Kö ; şeli hatlı iki kişilik bu coupe , metalik aksamları ve ö ; zel tasarımlı Pirelli lastikleriyle sportif bir ç ; izgi sunuyor . Otomobilin iç ; i , bej deri koltukları ve Formula 1 ' den esinlenen kare direksiyonuyla fü ; tü ; rist , minimalist ve zengin bir karışım ortaya koyuyor .

Fuarda , spor elektrikli otomobil ü ; reticisi Model S sayesinde daha ' ailesel ' model ile sınıfını genişleten Tesla , 500 km menzilli ve tamamen dokunmatik kumandalı 5 yetişkin ile 2 ç ; ocuğun seyahat edebileceği yeni aracıyla dikkati ç ; ekiyor . 49 bin dolara satılacak araç ; 2011 ' de ü ; retilmeye başlanacak .

2004 ' ten beri lü ; ks ve ç ; evreci alanda faaliyet gö ; steren Californialı ü ; retici Tesla , krizden etkilenmezken , 128 bin dolar civarında satılan en yü ; ksek spor modeli Roadster , piyasaya ç ; ıktığı 2008 ' den bu yana 900 ' den fazla alıcı buldu .

Bir başka lü ; ks otomobil markası Bentley ise ekonomik durgunluktan fazlasıyla etkilendi . Satışları yü ; zde 50 dü ; şen Bentley fuara sadece iki modelle katıldı .

Bentley yetkilileri , krize rağmen fiyatı yaklaşık 200 bin dolar olan ve henü ; z resmi satışına başlanmayan XXL berline tipi Mulsane iç ; in ç ; ok sayıda sipariş aldıklarını belirttiler .

XTS Platinum prototipi ile ' geleceğin lü ; ks berline ' i olmak isteyen Cadillac da , prestijin yanı sıra , nereji tasarrufu ve CO2 salımına dikkat ediyor . Ü ; nlü ; marka , bu lü ; ks araç ; ta , 3 , 6 litrelik V6 ' lık gü ; ç ; lü ; bir melez motor sunuyor .

Fuarda , Japon Honda da , ABD ' de yazın satılacak melez motorlu lü ; ks spor coupe CR-Z ' yi tanıttı . Japon markası , ayrıca lü ; ks markası Acura iç ; in de elektrikli ve benzinli modeller ü ; zerinde ç ; alışıyor .

Detroit ' teki fuarda , klasik bir motorla ç ; alışan Mercedes ' in E sınıfı SLS AMG Cabriolet ' si ' saf bir spor otomobil ' olarak dikkati ç ; ekiyor . Kapıları yukarı doğru aç ; ılan , deri dö ; şemeli araç ; saatte 317 km hıza ulaştıran bir motora sahip .

Yılda sadece 500 adet sipariş kabul edilen bu ultra zenginlere yö ; nelik aracın başlangıç ; fiyatı 200 bin dolar .