Öymen:Bunun adı teslimiyet politikasıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, kamuoyuna Ermenistan açılımı olarak yansıyan Ermenistan ile Türkiye arasında protokol imzalanmasına tepki gösterdi.

 

Başbakan Erdoğan ' ın Bakü ; ' de &ldquo ; Ermenistan Karabağ ' dan ç ; ıkmadan Tü ; rkiye sınırları aç ; mayacak&rdquo ; dediğini hatırlatan Ö ; ymen &ldquo ; Tü ; rkiye sö ; zü ; nde duramayan bir ü ; lke konumuna dü ; şü ; rü ; lmü ; ştü ; r . Hü ; kü ; met Tü ; rkiye ' nin dış itibarını sarsmıştır , bü ; yü ; k devletlerin dü ; men suyunda giden teslimiyetç ; i bir politika izliyor&rdquo ; dedi .

Başbakan Erdoğan ' ın Bakü ; ziyareti sırasında Azerbaycan ' a &ldquo ; Ermenistan Karabağ ' dan ç ; ıkmadan Tü ; rkiye sınırları aç ; mayacak&rdquo ; garantisi verdiğini hatırlatan Ö ; ymen şunları sö ; yledi :

&ldquo ; Peki şimdi bu aç ; ılım nasıl aç ; ıklanacak? İmzalanan bu protokollerle Tü ; rkiye sö ; zü ; nde duramayan bir ü ; lke durumuna getirilmiştir . Bu protokollerin Azerbaycan ' da yankıları olacak . Belli ki hü ; kü ; met yabancıların telkinleri doğrultusunda hareket ediyor . ABD Başkanı Obama Meclis ' te yaptığı konuşmada aynen bunları sö ; ylemişti ; ' sınırları aç ; ın , ilişkileri normalleştirin ' demişti . Bu aç ; ılım da bu ç ; erç ; evede bir gelişmedir . Bu anlaşmayı Meclis ' e sundukları zaman tartışılacak elbette ama kendi ç ; oğunluklarının arkasına saklanarak anlaşmayı Meclis ' te onaylayacaklar ve sonra da TBMM onayladı diyecekler . Bu hü ; kü ; met maalesef Tü ; rkiye ' nin dış itibarını sarsmaktadır . Bü ; yü ; k devletlerin dü ; men suyunda politikalar izlemektedir . &rdquo ;

Hü ; kü ; metin ' bü ; tü ; n komşularla sıfır ihtilaf ' politikası gü ; ttü ; ğü ; nü ; ancak komşu ü ; lkeler adım atmadığı sü ; rece ' sıfır ihtilaf ' politikasının ' tek taraflı taviz ' politikasına dö ; nü ; ştü ; ğü ; nü ; vurgulayan Ö ; ymen &ldquo ; O halde Yunanistan ' ın her istediğini yapın Ege sorunu , Kıbrıs ' ta Rumların her istediğini yapın Kıbrıs sorunu ç ; ö ; zü ; lsü ; n . Bu savunulacak bir politika değil&rdquo ; diye konuştu . Hü ; kü ; metin ' Kü ; rt aç ; ılımı konusunda sıkıntı yaşadığını , tepki gö ; rdü ; ğü ; nü ; ve dikkatleri başka tarafa yö ; neltmek iç ; in Ermenistan aç ; ılımı ' nı gü ; ndeme getirdiğini savunan Ö ; ymen &ldquo ; Halk Başbakan ' a sormayacak mı , ' Bakü ; ' de Karabağ işgali sona ermeden sınırlar aç ; ılmayacak ' demiştin , bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye . Bü ; yü ; k devletlerden telkin gelince hü ; kü ; met zannediyor ki ; evet baş ü ; stü ; ne diyip aç ; ılım yapmak zorunda . Bunun adı teslimiyet politikasıdır&rdquo ; dedi .