DTP Ankara İl Başkanlığı'na molotoflu saldırı

Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ankara İl Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Saldırı sonrası binada yangın çıktı. DTP İl başkanlığının bulunduğu binada oturanlar, büyük panik yaşadı. Polis saldırıyı yapan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerine çok sayıda sivil ve resmi polislerle yunus ekipleri sevk edildi. Yunus ekiplerinin, ellerinde MP5 silah ile tetikte beklemesi dikkat çekti.

Başkent'te dün gece saat 04.00 sıralarında, hareketli saatler yaşandı. Tuna Caddesi 33 numaradaki DTP Ankara İl başkanlığı önüne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, birinci katta bulunan parti binasına molotofkokteyli atarak kayıplara karıştı. Saldırı sonrası binada yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar, durumu polise ve itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine kısa sürede gelen ekipler, yangını söndürdü. Polis ekipleri tarafından her ihtimale karşı bina boşlatıldı. Binada bulunan vatandaşlar, korku ve panikle kendilerini dışarı attı.

Dışarıya çıkan bir vatandaş, parti binasıyla ilgili şikâyette bulunduklarını ancak yetkililerin herhangi bir işlem yapmadığını söyledi. Bu arada saldırının olduğu parti binasına, çok sayıda sivil, resmi ve 'yunus' tabir edilen polis ekipleri sevk edildi. Yunus ekiplerinin, ellerinde MP5 silahlarıyla tetikte bekledikleri gözlendi. Olay yeri inceleme ekipleri parti binasında inceleme yaparak delil aradı.

Saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Aynı gece DTP Keçiören ilçe başkanlığına da silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırılar sonrası polis ekipleri teyakkuza geçti. Özellikle AK Parti ve DTP binalarında saldırı ihtimaline karşı polis ekipleri bekledi.

Dün gece saatlerinde de bir kişi tarafından Balgat'ta bulunan DTP Genel Merkezi'ne taşlı saldırı düzenlenmişti.