Her şey sokakta çalışan çocukları için

Batman'da düzenlenen sokakta çalışan çocukların rehabilitasyonlarına yönelik çalışma tamamlandı.

Projenin bitimi nedeni ile bugün Batman Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programa Batman Vali yardımcıları Yasemin Çetinkaya, Vehbi Bakır ve öğrenciler katıldı. Gerçekleştirilen projeye ilişkin bir konuşma yapan Vali yardımcısı Yasemin Çetinkaya, yaz aylarında sokakta çalışan çocuklara yönelik olarak 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projenin başarı ile son bulduğuna dikkat çekti. Projenin 100 çocuk için hazırlandığını ama ilgi nedeni ile bu sayının artığını
hatırlatan Çetinkaya, "Proje hem kişi olarak hem de zaman olarak uzadı. Çünkü velilerimizin ve çocuklarımızın ilgisi hayli yoğundu. Bu da projenin başarısını gösteriyor. Program süresince öğrencilere çeşitli derslerde eğitim verdik. Onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştık" dedi.
Çocukların sokaklarda çalışmasının sakıncalarına dikkat çeken Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yaşta onları sokakta bırakmak çok sakıncalı. Yaz boyunca bize güvendiniz ve çocuklarınızı teslim ettiniz. Çocuklara özen gösterelim. Çocukların sokakta kaybettikleri hiçbir şeyi sokakta kazandıkları karşılayamaz."
Konuşmaların ardından proje kapsamında yer alan çocukların hazırladıkları tiyatro ve halk oyunları sahnelendi.