Albaydan Ergenekon savcılarına küfür..

Ergenekon Terör Örgütü davasının tutuklu sanıklarından Emekli Jandarma İstihbarart Daire Başkanı Albay Hasan Atilla Uğur'un Ergenekon savcılarına küfür ettiği iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı.

Albaydan Ergenekon savcılarına küfür..
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan ve fuhuş ticareti yaptığı iddia edilen Emekli Jandarma İstihbarat Teknik Takip Daire Başkanı Albay Hasan Atilla Uğur’un, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar hakkındaki ağır tehditlerle dolu ses kaydı, gündeme bomba gibi düştü.

, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara, “Muvazzaf bir subayı sivil bir savcı ‘kalk buraya gel’ diye, terörle mücadele eden, bir köpek, polisi arattırarak çağıramaz” gibi hakaretlerde bulunurken; Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya örneğini vererek şok tehditler de savuruyor.

İşte ses kaydı:

ASKERİ SİVİL YARGILAYAMAZ

Yasalar buna engel, sizin ifadenizi mi istiyorlar, askerî savcılığa yazarlar, siz gidersiniz, aslanlar gibi arkadaşınızın karşısına oturursunuz, ‘Buyur yüzbaşım, binbaşım, albayım...’ O der ki; ‘Ya böyle böyle diyorlar, ne diyorsunuz..’, yazar. Rahat bir ortamda verirsiniz, gönderir. Bunun başka hukuki yolu yok.”

TÖKEZLESİNLER, TEPELERİNE ÇÖKECEK HUKUKÇULAR VAR

“Ama ben size şunu da söyleyeyim, bunlar, bütün adalet teşkilatı bu değil, onu da söyleyeyim. Yani öyle savcılar, hakimler var ki şu anda... Sadece Kanadoğlu değil, yani genç olarak o kadar çok insan var ki; en ufak bir tökezlemesinde, bunların tepesine yapışacak bir sürü insan var hazır.”

ZEKERİYE ÖZ, SARIKAYA GİBİ KAÇACAK

“Zekeriya Öz’ler, şunlar bunlar, hepsi kaçacaklar, Bakın Ferhat Sarıkaya diye bir adam vardı, biliyorsunuz. Bu adamla ilgili çeşitli davalar açıldı, tazminat davaları... Tazminat davalarının çoğunu kaybetti. Bu ne demek? Bu her şeyi gösteriyor... Ben onların hepsini mahvedeceğim. Hepsini takip edeceksiniz inşallah. Duman edeceğim. Onların hepsini, o hakimini, onu hazırlayan savcıları orada... Hem suç duyurusunda bulunacağım, hem de hukuki anlamda da bitireceğim, yani bundan emin olun, ben biliyorum.”

CUMHURBAŞKANI SEZER’E ILIMLI İSLÂM’I ANLATTIK

Baktığımız zaman bir görüyoruz, korkaklar, kahramanlar, hainler, üçe ayrılmış. Şimdi hainler belli. Kahramanlar da belli. Korkaklar da; işi görüp de elini taşın altına hiç koymayanlar. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın..’ diyenler. Tabiî yıllardır istihbarat teşkilatında olduğumuz için, bu işi iyi bildiğimizi iddia ederiz. Biz bunları götürdük, bunları Hilmi Paşa’ya. Sayın Cumhurbaşkanı’na... Dedik bakın tezgah uygulanıyor. Türkiye'nin sözde ılımlı İslâm kategorisine sokulup, burada uydu bir devlet haline getirilip, Afganistan, Irak, Suriye bunların üzerindeki Amerika, AB çıkarlarını uygulamak için bir maşa arıyorlar. Maşa da biziz. Lütfen buna dikkat edin, yoksa bu oyunun çok yakında patlayacağından eminim. Çünkü özellikle Genelkurmay'ın dik duruşu, aldığımız haberler, bana bunu gösteriyor.

AVUKATIMLA İLKER PAŞA’YA MESAJ GÖNDERDİM

Avukatım geliyor, avukatım bir subay çocuğu benim. İlker Paşa'nın devre arkadaşının subay çocuğu. Ben mesaj da gönderdim İlker Paşa'ya. Siz dedim, bu oyun kesinlikle dönecek dedim. Yüzde 100 dönecek, göreceksiniz.

ÜZERİNE GİTMEZLERSE GERÇEKTEN SARIKAYA GİBİ OLUR

12 Eylül darbecileri hakkında iddianame hazırlayarak dava açtığı için Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Emekli Savcı Sacit Kayasu, Uğur’un sözleriyle ilgili olarak Ergenekon savcılarının hukuki işlem başlatması gerektiğini söyledi. Vakit’e konuşan Kayasu, “Eğer savcılar bu tehditlerin üzerine gitmezlerse; diğer hakim ve savcılar üzerinde de yıldırıcı etkisi olacaktır. Yeni Ferhat Sarıkaya’lar olmaması için, savcılar bunu ciddiyetle takip etmeliler, aksi takdirde sonları gerçekten Sarıkaya gibi olur.” dedi.

FERHAT SARIKAYA KİMDİR?

2005 Şemdinli olayları ile ilgili soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, hazırladığı iddianamede dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk haklarında suç işlemek için çete kurma iddiasında bulundu. İddianamenin ardından başına gelmedik kalmayan Sarıkaya, 20 Nisan 2006 tarihinde HSYK kararıyla meslekten ihraç edildi.

İLKER PAŞAM, BU SAVCILAR SİZE DE BİNECEK

“Ben yazdım hepsini şeye, İlker Paşa’ya. Dedim, komutanım kafanızı kaldırın, sizi dedim sordular bana savcılar, biliyor musunuz dedim... İlker Paşa da vardır bu işlerin içinde, biz biliyoruz filan diye, hepsini yazdım onların, dedim haberiniz olsun. Yarın siz de emekli olacaksınız, size de binecekler. Bunun şeyi yok yani. Korkunun ecele faydası yok. Aman korktum, bana dokunmayın, yok kardeşim. Net olarak telefon açmışlar, onu da ben öğrendim, siz neyin peşindesiniz diye fırçalamışlar onları, ben şunu da biliyorum: Ben 9 Ekim’de savcılığa gittiğimde, çağrıldığımda, oradan çıktıktan sonra haber gönderdim Genelkurmay’a, dedim ki, ‘Bana baskı yapıyorlar.’ ...Ana avrat dümdüz gittim hepsine, savcısı, polisi hepsi oradaydı. Siz kimsiniz dedim lan köpekler. Aramışlar Genelkurmay'dan bunları. İyice ağızlarına sı...mışlar ‘nasıl baskı yaparsınız albaya’ diye. Ondan sonra benim avukatı çağırmışlar. Bakın bunlar 2-3 ay önce olan şeyler. Avukat gitmiş, avukata demişler ki, ‘ne yapıyor senin müvekkil, bizi mahvedecek, işte yapmasın, etmesin..’ bana haber gönderiyor. Ben de avukatı azlettim hemen. Dedim defol, antlaşma yaptın herhalde bunlarla. Yani bu bir şey. Netice itibari ile 1919'lu yıllarda yaşadığımız süreç aynı.