Rize-Artvin Havalimanı’nda 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nda yüzde 89 oranında doluluk oranına ulaşıldığını belirterek, "Rize-Antalya seferleri gündemimizde, ekim ayı başında hava yolu şirketleriyle bir araya geleceğiz. Rize-Artvin Havalimanı’nda 15 bin 954 uçak trafiği gerçekleşti, 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti" dedi.

Rize-Artvin Havalimanı’nda 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir canlı yayın programında, Rize'deki ulaştırma ve altyapı projelerini değerlendirdi.

Rize-Artvin Havalimanı hakkında soruları yanıtlayan Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde 600 civarında uçak bulunduğunu belirterek, 58 havalimanından dünyada 347 noktaya sefer düzenledik. Havalimanlarına düzenlenecek seferlerde birkaç kriter var. Bir tanesi arz talep meselesi; bizden izin isterler biz de o izni veririz. Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla vatandaşlarımız daha çok uçsun diye biz yurt içi uçuşlarında tavan fiyat uygulaması yaptık. Şu anda bir uçağın yüzde 80'inine kadar olanına kadarı 2 bin 500 liradan yükseğe satamaz hiçbir operatör. Yüzde 20'sini de 4 bin liraya kadar satabilir. 'Business'lar buna dahil değildir" dedi.

Rize-Artvin Havalimanı’nda 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti

'RİZE'DEN HER HAFTA 72 SEFER VAR'


Uçuş seferlerini haftalık olarak değerlendirdiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Rize-Artvin Havalimanı'nda açıldığı tarihten bugüne 15 bin 954 uçak trafiği gerçekleşti, 2 milyon 400 bine yakın yolcu seyahat etti. Yıllık olarak orada 1 milyon üzerinde bir yolcu hareketi var. 2 yıllık bir havalimanı için bu rakamlar çok iyi.Rize'den her hafta 72 sefer var. Doluluk oranlarına baktığımızda yüzde 86 ile yüzde 89 arasında. Bu iyi bir oran. Biz yüzde 90 doluluğa ulaştığınızda o bölgeye ilave hat planlayın diyoruz. Rize de tam bu eşikte. Ordu-Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize-Artvin havalimanlarının birbirine zararı değil, katkısı oldu. Rize'de birçok sefer iptalinin olduğu ve Trabzon'a yönlendirildiği ile ilgili gündem oldu. Özellikle zamanında kalkışlar noktasında Rize'nin Trabzon'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Rötarlar ve iptaller konusunda belirleyici olan esasında hava şartları. Rize ve Trabzon çok benzer şartları taşıyor. Birinde iptal edildiyse diğerinde devam eden azdır. Oradaki yedek havalimanı Erzurum'dur. Rize ve Trabzon havalimanları birbirinin yedeği değildir" diye konuştu.

'RİZE-ANTALYA SEFERLERİ GÜNDEMDE'

Rize-Antalya seferlerinin de gündemde olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Ekim ayı başında hava yolu operatörleriyle bir araya geleceğiz. Kış ve bahar planlarını için operatörlerle toplantı yapacağız. Bu talepleri karşılamaya çalışacağız" dedi.