OKA Ve Hitit Üniversitesi'nden Sanayicilere Rehberlik Edecek Çalisma

Türkiye’de, “Makine ve Imalat Teknolojileri” alaninda ihtisaslasan tek üniversite olan Hitit Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) önderliginde ihtisaslasma stratejik yol haritasi hazirlayacak.

OKA Ve Hitit Üniversitesi'nden Sanayicilere Rehberlik Edecek Çalisma
Çorum’da sanayi kuruluslariyla is birligi alaninda dikkat çeken adimlar atarak bölge ekonomisine önemli katkilar sunan Hitit Üniversitesi’nin bölgesel bir merkez haline gelmesi ve sanayi-üniversite is birligini güçlendirmesi açisindan büyük önem tasiyan bu adim, üniversitenin makine ve imalat teknolojileri alanindaki yetkinligini artiracak, yenilikçi projelerin gelistirilmesine zemin hazirlayacak ve bölgedeki sanayiye rehberlik edecek.

OKA liderliginde gerçeklestirilecek “Ihtisaslasma Stratejik Yol Haritasi” çalismasi için 7 Agustos’ta, Hitit Üniversitesi’nde bir ziyaret ve is birligi toplantisi düzenlendi.



’Ihtisaslasma yolunda atilacak adimlar bölgesel kalkinmaya önemli katkilar saglayacak"

Toplantida, MITAM Koordinatörü Ögretim Üyesi Dr. Sertaç Samed Seyitoglu, ihtisaslasma süreci ve üniversitenin uzmanlik alanindaki mevcut duruma iliskin bilgilendirme sunumunu gerçeklestirdi. Sunumda, Yüksek Ögretim Kurulu (YÖK) tarafindan 2016 yilinda baslatilan “Üniversitelerin Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasmasi” Programi kapsaminda yürütülen çalismalar ve 2020 yilinda ihtisas üniversitesi ilan edilen Hitit Üniversitesi’nin gida, saglik ve savunma sanayi odakli ihtisaslasma çalismalari hakkinda bilgi verildi.

Sunumun ardindan, OKA Çorum Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Tugba Purtul Kiliç, Hitit Üniversitesi’nin önümüzdeki yillardaki çalismalarina yön vermek amaciyla hazirlanacak Makine ve Imalat Teknolojileri Ihtisaslasma Stratejik Yol Haritasi is plani, 4 aylik çalismanin fazlari ve metodoloji hakkinda bilgi verdi.

Toplantida ayrica, ihtisaslasma alaninda bölgeye katki saglayacak stratejik hedefler, Bölgesel Gelisme Ulusal Stratejisi (BGUS) ve Bölge plani çalismalari ile proje fikirleri üzerinde duruldu.

Toplanti sonrasi, MITAM, HÜBTUAM ve TTO ziyaret edilerek üniversitenin laboratuvar ve arastirma altyapisi yerinde incelendi.

Toplantiya, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Esref Savas Basci, Makine ve Imalat Teknolojileri Uygulama ve Arastirma Merkezi (MITAM) Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Sertaç Samed Seyitoglu, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Arastirma Merkezi (HÜBTUAM) Müdürü Prof. Dr. Irfan Kurtbas, HÜBTUAM Müdür Yardimcilari Doç. Dr. Filiz Boran ve Ögretim Üyesi Dr. Yusuf Kanca, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Özdilli, Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Birimi Koordinatörü Dr. Gamze Nur Müjdeci ile OKA Katma Degerli Üretim ve Ihracat Birim Baskani Zübeyir Aktürk ve Uzman Ahmet Arif Sarioglu ile Çorum Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Tugba Purtul Kiliç katildi.

Kaynak: İHA