Elinde Çay Tepsisi Dilinde Türkülerle Müsterilerine Moral Oluyor

Isparta’da 13 yildir “Moral Istasyonu” isimli çay ocagini isleten Ramazan Akden, kurdugu orkestra esliginde isletmesine gelen müsterilerini günün stresinden uzaklastirmak için hem türkü söylüyor hem de çay dagitiyor.

Elinde Çay Tepsisi Dilinde Türkülerle Müsterilerine Moral Oluyor
Isparta’da 15 yildir bahçesi bulunan 40 metrekare alanda “Moral Istasyonu” isimli çay ocaginda isletmecilik yapan Ramazan Akden, çay ocagina gelen müsterilerini günün stresinden uzaklastirmak amaciyla müzik ziyafeti veriyor. Baglama, cura ve darbuka gibi enstrümanlardan olusan mini orkestrasi ile müsterilerinin mutlu olmasini hedefleyen Akden, hem türkü söyleyip hem de çay dagitiyor.

13 yil önce “Moral Istasyonu” isimli isletmeyi açtigini söyleyen Ramazan Akden “Moral istasyonunu, insanlarin dertli, kederli olmasindan dolayi kuralim istedim burayi. Bütün dertliler güzel insanlar gelsinler, enstrüman çalmasini bilenler çalsin, sarki türkü söylemesini bilenler söylesin bu sekilde kederli vatandaslarimiz da oradan moral alsin diye bu hizmeti yaptik. Isletmemiz herkese açik. Burada yeteri kadar enstrümanimiz var ama isteyen baglamasini, gitarini veya ritim tutan malzemesini getirip burada çaliyor. Gelen kardeslerimize, herkese açigiz, insanlari seviyoruz. Çorbada bizimde tuzumuz bulunsun diye Isparta’ya bu katkiyi veriyoruz” dedi.

Insanlardan çok güzel tepkiler aldigini söyleyen Akden “Tepkiler çok güzel. Dertli türküler söylüyoruz halkimiz zaten agliyor. Sonrasinda oynatiyoruz onlara moral veriyoruz” dedi.



“Gelen müsterileri tatli dil ve güler yüzle karsiliyorum”

Sabah erken saatlerde isletmesini açtigini belirten Akden “Gelen müsterileri tatli dil ve güler yüzle karsiliyorum. Buraya gelenler sabahin erken saatlerinde güler yüz tatli dil gördük biz mutluyuz diyorlar. Moral istasyonuna yurt disindan merak edip gelenler var. Emekli, ögrenci var, yani her telden, her sazdan güzel kardeslerim burada bize destek veriyorlar sag olsunlar. Ben üzgünde olsam halkima karsi daima güler yüzlüyümdür. Içimdeki aciyi türkülerle aktariyorum. O yüzden gelenler mutlu oluyor” seklinde konustu.

Bos vakitlerinde Moral Istasyonuna gelerek baglama çalan Cemalettin Cesur ise 6 yildir sürekli geldigini belirterek “Bos zamanlarimizda burada arkadaslarimizla enstrüman çalip türkü söylüyoruz. Gelen insanlarda ilgi duyup mutlu oluyorlar. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Biz de amatör olarak bu isi yapiyoruz. Hem bos zamanlarimizi degerlendiriyoruz hem de sanat icra etmek için buradayiz” dedi.

Moral istasyonu kuruldugundan beri sürekli geldigini söyleyen Ahmet Çelik “Biz de bos vakitlerimizi degerlendirmek için moral istasyonuna geliyoruz. Yaklasik 14 yildir sürekli günümüzü burada geçiriyoruz. Bizim için bir aktivite oluyor” diye belirtti.



Moral bulmak isteyen herkes buraya gelebilir

Moral istasyonuna çay içmek için gelen Hatice Sezgin uzun zamandir sarki dinlemek için geldigini belirterek “Çok eglenceli bir yer. Ramazan beyin sesini çok seviyoruz. Keske burasi daha büyük olsa ve aksamlari biraz daha geç kapansa. Bir benzeri daha yok buranin. Ayrica enstrüman çalan abiler çok güzel çaliyorlar. Moral bulmak isteyen herkes buraya gelebilir” dedi.

18 yasinda ögrenci olan Galip Yilmaz ise ders yogunlugunun stresini atmak için moral istasyonuna geldigini söyledi.

Yilmaz konusmasinin devaminda “Ramazan abinin isletmesini lisenin sonunda fark ettik. Biraz geç oldu. Çarsida dershaneye geliyorduk moral bulmak ve kafamizin dagilmasi için geliyoruz. Ramazan abiyi çok seviyoruz, çok iyi bir insan. Çarsiya geldigimizde muhakkak buraya ugruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA