YKS'de Basarili Olan Gençlere Ödül Olarak Tokat'ta Kültür Turu Düzenlendi

Istanbul’da yasayan ve YKS’de basarili olan Tokatli ögrenciler, Tokatli is adamlari tarafindan düzenlenen “Tokat Kültür Turu” ile memleketlerinin tarihi ve kültürel zenginliklerini kesfetti.

YKS'de Basarili Olan Gençlere Ödül Olarak Tokat'ta Kültür Turu Düzenlendi
Istanbul’da yasayan ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavinda basarili olan üniversite ögrencilerine yönelik Tokatli is adamlari tarafindan “Tokat Kültür Turu” düzenlendi.

Gezi kapsaminda Tokatli olmalarina ragmen ilk defa kent merkezine gelen 25 ögrenci, sehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini kesfetme firsati buldu. Ögrenciler, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis olan Tokat’in kent merkezini ve ilçelerini gezerek, sehrin tarihî dokusunu ve kültürel mirasini yakindan tanima sansi elde etti. Sehrin yöresel lezzetlerini tatma firsati bulan ögrenciler, Tokat’in mutfak kültürünü de ögrenmis oldu.

Tokat gezisiyle YKS’de derece yapan gençlerin memleketlerine olan bagliliklari artirarak, sehirle olan baglarini güçlendirmek için bu programi düzenlediklerini söyleyen Rasim Yagar; “Bu projenin amaci Istanbul’da ikamet eden üniversite sinavlarinda basarili olmus gençlerimizin Tokat’i, Tokat kültürünü, kadim Anadolu medeniyetini tanimalarini ve buralari ögrenip gelecek kusaklara faydali isler yapmalarini öneriyoruz. Bu gençlerimiz arasinda Tokat’i ilk defa gören, kendi köyüne gelse de Tokat gibi tarimiyla, hayvanciligiyla bilinen ancak yer altinda muazzam bir tarihi hazineyi, mirasi barindiran essiz Anadolu medeniyetini gelecek kusaklarimiz, gelecegimiz olan bu yavrularimiza göstermek istiyoruz” dedi.

Tokat’in kendine özgü kültürel ve tarihi atmosferini deneyimleyen ögrenciler ise bu tür etkinliklerin, memleketlerinden uzak yasayan gençlerin köklerini unutmamalarina yardimci oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA