Üreten Kadinlar Sokagi, Bursa Gastronomi Festivali'nde

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Bursa Gastronomi Festivali’, 13-14-15 Eylül tarihlerinde kentin sahip oldugu zengin mutfak kültürünü Bursalilarla bulusturacak. Pek çok yeniligin de yer alacagi festivalde, ‘Bursa üreten kadinlar sokagi’ da olusturularak üreten kadinlarin cografi isaretli ürünleri de sergilenecek.

Üreten Kadinlar Sokagi, Bursa Gastronomi Festivali'nde
Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parki’nda düzenlenecek olan 3. Bursa Gastronomi Festivali’nin heyecani tüm kenti sardi. Bir yandan Gastronomi Tiri 17 ilçeyi gezerek Bursa’nin kendine özgü lezzetleri tanitilirken, bir yandan da festivalin hazirliklari tüm hiziyla sürüyor. Pek çok yeniligin Bursalilarla bulusturacagi festivalde, üretim ve satis yapma kapasitesini elde etmis kadin kuruluslarini desteklemek amaciyla ‘Bursa üreten kadinlar sokagi’ da olusturulacak. Festival öncesinde Bursa Büyüksehir Belediyesi ve 41 kadin kurulusu arasinda düzenlenen törenle sözlesme imzalandi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki programa, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in esi Seden Bozbey, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Yildiz, Dis Iliskiler Dairesi Baskani Pinar Isikyildiz, Kültür AS Genel Müdürü Yanki Içöz, belediye bürokratlari, kadin dernekleri ve kooperatiflerinin üyeleri katildi.

Tema, ‘Damagimdaki Bursa’

13-14-15 Eylül günlerinde gerçeklestirilecek ve Bursa’nin özgün lezzetlerinin tanitilacagi 3. Bursa Uluslararasi Gastronomi Festivali’nde, pek çok yeniligi Bursalilarla bulusturacaklarini söyleyen Seden Bozbey, Bursa’nin köklü tarihi, zengin kültürel mirasi, yemyesil dogasi, sanayisi ve tarimi ile oldugu kadar kendine has mutfagiyla da hakli bir üne sahip oldugunu hatirlatti. ‘Damagimdaki Bursa’ temali bu yilki festivalle, Bursa’nin essiz lezzetlerinin, topraktan sofraya kadar olan yolculuguna da taniklik edeceklerini söyleyen Bozbey, “Üreten kadinlarin cografi isaretli ürünlerini, unutulmaya yüz tutmus Bursa mutfagi ürünlerini ve Bursalilik kültürünü sergileyecek olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bursa’mizi karis karis dolasan gastronomi tirimiz ile geleneksel lezzetlerimizi hemserilerimizle bulusturmaya devam ediyoruz. Bu yil uluslararasi düzeyde planlanan 3. Bursa Gastronomi Festivali’nde, yurt disindan ünlü seflerimiz ve yabanci kardes sehirlerimiz de yer alacak” dedi.

“Her türlü destegi vermeye haziriz”

Üretimde, sosyal yasamda ve ev içi emekte çok büyük payi olan kadinlarin desteklenmesini ve güçlenmesini, önemsediklerini belirten Bozbey, “Kadin dernekleri ve kooperatiflerinin ortaya koyduklari isleri sonuna kadar destekliyoruz. Bundan sonra da is hayatinda var olmaniz, ekonomik özgürlügünüzü kazanmaniz için gerekli olan her türlü destegi vermeye haziriz. Kooperatiflerin, özellikle kadinlarin üretkenligi ve is gücüne dâhil olmasinda ne kadar degerli oldugunun da bilincindeyiz. Bursa hepimizin. Biz bu kenti, kendi ürettigi kaynaklarla hep beraber yönetecegiz. 3. Bursa Uluslararasi Gastronomi Festivali’nde, ‘Bursa Üreten Kadinlar Sokagi’nda’ sizlerin emeklerini görmek mutluluk verici olacak. Ürünlerinizi en uygun imkanlarda sergileyebilmeniz için gerekli olan her tür destegi saglayacagiz. Bugün bunun sözünü vermek için buradayiz. Büyüksehir Belediyesi olarak bu tür olusumlari sonuna kadar destekliyoruz. Festivalimizde, üretim ve satis yapma kapasitesini elde etmis kadin kuruluslarini desteklemek amaciyla üretim ve satis izin belgesi olan 41 kadin kurulusu ile festivale katilim sözlesmesini imzalayacagiz. Festivalde, Bursa’mizin yerel ve özel lezzetleri ile ürünlerini yasatan kadinlar olarak hepinize yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Yildiz, kadin güçlü olunca çocugu güçlü olacagini, çocuk güçlü olunca toplumun güçlü olacagini söyledi.

Kadinlarin toplumun her alaninda güçlü olmasi gerektigini belirten Mehmet Yildiz, “Yöneticiler, kadini toplumun her alaninda esit ve adil desteklemek zorunda. Bursa’daki üreten kadin derneklerini, emeklerinin karsiligini buldugu, sosyallestigi ortami olusturabilirsek daha güçlü bir toplumda yasayabiliriz. Kadin demek nezaket, paylasim ve huzur demek. Kadin demek güzellik ve mutluluk demektir. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Bozbey’in liderligi ve vizyonunda Seden hanim ile ekip arkadaslarimizin çabasiyla çok güzel bir etkinlikte bulusacagiz. Bursa gülümseyecekse siz üreten kadinlar sayesinde gülümseyecek. Emeklerinizden ötürü tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Büyüksehir Belediyesi ile kadin dernekleri ve kooperatifler arasinda protokol sözlesmesi imzalandi. Program, toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA