Kentkart'tan Toplu Tasimaya Gelen 'Canli Bomba' Ihbarina Iliskin Açiklama

Kocaeli’de resmi ve özel toplu tasima araçlarinin bilgilendirme ekranlarina gönderilen "Acilen yolculari indirin, canli bomba tehlikesi var" mesajina iliskin Kentkart’tan yapilan açiklamada, "Yapilan incelemeler neticesinde, sadece araç sürücülerine ve e-komobil uygulamasinda vatandas bilgilendirme panellerine erisildigi, diger hiçbir sistem unsuruna erisim olmadigi tespit edilmistir. Emniyet birimleriyle gerekli bilgiler paylasilmis olup, gerekli adli çalismalar tüm birimler tarafindan hassasiyetle yönetilmektedir" denildi.

Kentkart'tan Toplu Tasimaya Gelen 'Canli Bomba' Ihbarina Iliskin Açiklama
Kocaeli’de bugün saat 16.20’de kent genelinde hizmet veren resmi ile özel toplu tasima araçlarinin bilgilendirme ekranlarina ve vatandaslarin kullandigi e-komobil uygulamasina "Acilen yolculari indirin, canli bomba tehlikesi var" mesaji gönderildi. Gelen bu uyari sehirde büyük bir panige yol açarken, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Il Emniyet Müdürlügü ve Kentkart firmasi yetkilileri tarafindan kriz masasi olusturuldu.

"Araç sürücülerine ve e-komobil uygulamasinda vatandas bilgilendirme panellerine erisildi"

Kentkart’tan yapilan açiklamada, "Bugün, Kocaeli’de isletilmekte olan Kentkart sisteminde araç sürücülerine ve e-komobil uygulamasinda vatandas bilgilendirme paneline bildirim gönderme yetkisine sahip bir kullanicinin hesabi üzerinden, yetkisiz kisi ya da kisiler tarafindan, kötü niyetli sekilde bir saldiri gerçeklestirilmis ve netice olarak asilsiz bir mesaj paylasilmistir. Yapilan incelemeler neticesinde, sadece araç sürücülerine ve e-komobil uygulamasinda vatandas bilgilendirme panellerine erisildigi, diger hiçbir sistem unsuruna erisim olmadigi tespit edilmistir. Emniyet birimleriyle gerekli bilgiler paylasilmis olup, gerekli adli çalismalar tüm birimler tarafindan hassasiyetle yönetilmektedir. Kocaeli halkimizi panige sevk etme amaci tasiyan bu olaydaki kötü niyetli kisi ya da kisilerin en kisa zamanda cezasini bulmasini ve adaletin tecelli etmesini bekliyoruz" denildi.
Kaynak: İHA