Turhal'in Yesil Alanlari Kendi Üretimleriyle Güzellesiyor

Turhal Belediyesi, ilçenin yesil alanlarini ve parklarini süslemek için kullanilan çiçek ve süs bitkilerini kendi üretim sahasinda yetistiriyor.

Turhal'in Yesil Alanlari Kendi Üretimleriyle Güzellesiyor
Tokat’in Turhal ilçesinde parklar, refüjler ve diger yesil alanlar her yil binlerce çiçekle estetik bir görünüme kavusturuluyor. Turhal Belediye Baskani Mehmet Erdem Ural, doga ve çevre dostu bir belediye olarak, bu bitkilerin tamamini disaridan satin almak yerine kendi tesislerinde ürettiklerini belirtti.

Baskan Ural, bu projeyle sehri güzellestirirken ciddi tasarruf sagladiklarini vurguladi.

"Bitkileri kendi sahamizda yetistiriyoruz "

Turhal Belediye Baskani Mehmet Erdem Ural, sehrin her kösesini mevsime uygun çiçeklerle süslediklerini belirterek, “Sehrimizin her kösesini mevsime uygun çiçeklerle süslüyoruz. Nergis, aslanagzi, lahana, menekse ve seker tabagi gibi bitkileri kendi sahamizda yetistiriyoruz. Ayrica, peyzaj çalismalarinda su tasarrufuna da büyük önem veriyoruz. Sulama islemlerinde arozöz ya da hortum yerine, otomatik sulama sistemlerini sehrin geneline yaymayi planliyoruz. Bu sayede, sadece bugünü degil, gelecegi de düsünerek daha güzel bir yarin için çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA