Okullar Açilmadan Önce Ailelerin Dikkat Etmesi Gereken 8 Kural

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Bölümü’nden Uzm. Dr. Fatih Ay, okullar baslamadan önce ailelerin çocuklarinin saglikli bir egitim ögretim yili geçirilebilmesi adina dikkat etmesi gereken 8 kurali açikladi.

Okullar Açilmadan Önce Ailelerin Dikkat Etmesi Gereken 8 Kural
Yeni okul yili baslarken, ebeveynlerin okul alisverisi ve kirtasiye malzemeleri gibi düsünmeleri gereken pek çok sey gündeme geldi ve az bir süre kaldigi için evlerde yogun bir telas basladi.

Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Bölümü’nden Uzm. Dr. Fatih Ay, okul öncesi yapilan hazirliklarin basinda, çocuklarin genel bir saglik taramasindan geçmesi çok önemli oldugunu, okula dönüste yapilan saglik kontrolleri ögrencilerin yeni egitim-ögretim yilina saglikli bir sekilde baslamasini saglayacagini söyledi.



Bu kontrollerin yalnizca altta yatan saglik sorunlarini belirlemekle kalmayacagini ifade eden Ay, “Ayni zamanda iyi aliskanliklarin edinilmesini de beraberinde getirir” dedi.

Uzm. Dr. Fatih Ay, çocuklarin okula hazirlanma sürecinde çocuklarin endiselerine kulak verilmesi, görme ve isitme testi yaptirilmasi, dis agrisi yasamadan dis kontrollerini yaptirilmasi, asi kontrollerini ve eksik asilarin tamamlanmasi gerektigini, kan ve vitamin düzeylerine baktirilmasi, saglikli beslenme programi olusturulmasi, uyku düzenin dikkat edilmesi ve hijyen kurallarini detaylica anlatilmasi gerektigini vurguladi.
Kaynak: İHA