Karatay Ile Filistin'in El-Halil Kenti 'Kardes Sehir' Oluyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, oldukça zor günler yasayan Filistin halkiyla daha fazla dayanisma içinde olma ve ortak degerleri pekistirme hedefiyle Filistin’in en büyük sehirlerinden birisi olan Bati Seria’nin El Halil kenti ile kardes sehir oluyor. Ilgili karar, Karatay Belediyesi’nin Agustos ayi ikinci oturumunda Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca tarafindan okundu ve belediye meclisi üyeleri karari oy birligiyle onayladi. Baskan Hasan Kilca; “Iki sehir ve ülke halklari arasindaki bagimizi daha da güçlendirecegiz” dedi.

Karatay Ile Filistin'in El-Halil Kenti 'Kardes Sehir' Oluyor
Karatay, soykirim ve katliamlarla zor günler geçiren Filistin’in yaninda oldugunu bir kez daha gösterdi ve Türkiye ile Filistin arasindaki iliskilerin daha da gelistirilmesi amaciyla önemli bir adim daha atti. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, Filistin’in El Halil kenti ile kardes sehir olmak için gerekli süreci baslatti. Konuyla ilgili olarak “Kardes Sehir” protokolü hazirlandi ve ilgili protokol, Karatay Belediyesi Meclisi’nde okunarak oy birligiyle kabul edildi.

“Filistinli kardeslerimizle olan bagimizi daha da güçlendiriyoruz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Filistin’in El Halil kentinin binlerce yillik tarihiyle önemli bir sehir oldugunu ifade ederek, Türkiye ile Filistin halklarinin yüzyillarca ayni çati altinda yasadigini hatirlatti. Baskan Kilca, “Filistin, sadece bizim degil artik tüm dünyanin en önemli gündem maddesi haline geldi. Katil terör devleti Israil, kadin çocuk veya genç demeden uzun bir süredir katliamlarini sürdürüyor. Su ana kadar maalesef 40 binin üzerinde insan hayatini kaybetti, yüzbinlerce de yaralimiz var. Elbette bu böyle gitmeyecek ve bir gün savas bitecek. Devletimiz, hükümetimiz ve halkimiz da bu süreçte katliamlarla sarsilan Filistin’in yaninda olmayi sürdürüyor. Bizler de Karatay Belediyesi olarak Filistin’in El Halil sehri ile kardes sehir protokolü hazirladik. Karatay’imizin tarihi, kültürel ve sosyal yapisi ile yerel yönetimlerdeki tecrübesi insallah gelecekte El Halil’in zengin mirasiyla bulusacak, ortaya güzel ve verimli ortak projeler çikacak. Süreç tamamlandiginda hem El Halil sehrine hem de Filistinli kardeslerimize gereken destegi vermeye devam edecegiz. Bu karar, iki sehir arasinda kalici bir dostluk ve anlayisi saglamlastiracak. Ayrica Karatay Belediyesi’nin, Filistin halkiyla dayanismasini ve kardeslik baglarinin da pekistirmesi adina attigimiz önemli bir adim diye düsünüyoruz” dedi.



El Halil belediye baskanindan Karatay’a tesekkür

Öte yandan, ayni zamanda UCLG-MEWA Baskani da olan El Halil (Hebron) Belediye Baskani Tayseer Abu Sneineh de El Halil Belediyesi ile “Kardes Sehir” olma sürecini baslatan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti. Konuyla ilgili olarak Baskan Hasan Kilca’ya bir tesekkür mektubu yazan Tayseer Abu Sneineh, sunlari aktardi: “UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Toplantisi’na nazik ev sahipliginiz için derin sükranlarimi ifade etmek istiyorum. Belediyenizin uzmanligindan faydalanma imkâni hususunda istekliyiz ve Hebron Belediyesi’nden mühendis, teknisyen ve idarecilerden olusan bir heyete ev sahipligi yapma gönüllülügünüze mütesekkiriz. Bu firsat, kuskusuz çalisanlarimizin yetenek ve becerilerinin gelistirilmesine katkida bulunacaktir. Ayrica, vatandaslarimizin dayanikliligini arttirmak ve Filistin halkina saglanan hizmetlerin kalitesini ilerletmek için belediyenizden en iyi uygulamalari ve deneyimleri edinme meselesi de görüsmeye deger. Hebron Belediyesi olarak, isbirligimizi ve kardesligimizi sürdürüp güçlendirmeye kararliyiz. Desteginiz ve belediyelerimiz arasinda verimli bir iliskiyi tesvik ettiginiz için bir kez daha tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA