Dogal Güzellik Çöplüge Dönüstü

Tokat’in Resadiye ilçesindeki Zinav Gölü, dogal güzellikleri ve manzaralariyla ziyaretçilerini büyülerken, göl ve çevresinde biriken atiklar rahatsizlik olusturuyor.

Dogal Güzellik Çöplüge Dönüstü
Tokat’in Resadiye ilçesinde bulunan Zinav Gölü, her mevsim sundugu essiz doga manzaralariyla yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. 2010 yilinda “Zinav Gölü Tabiat Parkinin Turizme Kazandirilmasi Projesi” kapsaminda 1.090.246,00 TL’lik bir bütçe ile hazirlanan ve Ankara Milli Parklar Genel Müdürlügü ve Turizm Bakanligina sunulan proje ile Zinav Gölü ve çevresi, dogal güzellikleri koruyarak turizme kazandirildi. Kanyondan gelen küçük sularla beslenen Zinav Gölü, yil boyunca ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Ancak gölette ve çevresindeki kanyonda biriken insan atiklari, bölgenin dogal güzelliklerini gölgelemeye basladi.

Dolan çöp kutularinin Resadiye Belediyesi tarafindan düzenli olarak alinmamasi, atiklarin çevreye dagilmasina ve ziyaretçileri rahatsiz etmesine neden oluyor. Dogaseverler, bölgedeki yetkililere çagrida bulunarak, atik yönetimi konusunda daha duyarli ve sorumlu bir yaklasim beklediklerini belirtiyor.
Kaynak: İHA