Manisa'da 30 Yillik Asfalt Sorunu Tek Bir Talep Ile Çözüme Kavustu

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Yunusemre ilçesi Yuntdag bölgesinde asfalt çalismasi gerçeklestirdi. Çalisma ile Pinarköy ve Bergama Bayramcilar Mahallesi arasindaki 30 yillik asfalt sorunu çözüme kavustu. Sorunun bir taleple çözüldügünü belirten mahalle muhtarlari, Baskan Ferdi Zeyrek’i ziyaret ederek tesekkürlerini iletti.

Manisa'da 30 Yillik Asfalt Sorunu Tek Bir Talep Ile Çözüme Kavustu
Manisa Büyüksehir Belediyesi, Bergama Seklik Mahallesi, Yunusemre Sariahmetli ve Pinarlar mahalleleri ile Bergama Bayramcilar Mahallesi güzergahinda 9 kilometrelik asfalt çalismasi gerçeklestirdi. Çalisma kapsaminda Pinarköy ile Bergama’ya bagli Bayramcilar Mahallesi arasindaki 30 yillik asfalt sorunu da çözüme kavustu. Çalismanin ardindan Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasi Baskani Halil Kirli, Pelitalan Mahalle Muhtari Ömer Altindag, Bergama’ya bagli Bayramcilar Muhtari Aalettin Güçtekin, Pinarköy Muhtari Hüseyin Sanli, Uzunlar Muhtari Mustafa Ali Savak, Örselli Muhtari Halil Mezik, Süngüllü Muhtari Davut Arslan, Yenice Muhtari Mustafa Uslu, Karahüseyinli Muhtari Müstak Kamavi ve Sariahmetli Muhtari Halil Ugur, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti.

Baskan Zeyrek: “Allah yapmayi bize nasip etti”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, “Allah kazasiz belasiz kullandirsin. Ekip arkadaslarimiz bu konuda çok özverililer. Bizim amacimiz derdi dinlemek, derman olabilmek. Bölgenin böyle bir yola ihtiyaci vardi. 30-40 yildir yapilmamis, Allah yapmayi bize nasip etti” dedi.



“Manisalilarin emanetini bas taci yapacagiz”

Mahallelerin sorunlarini bildigini vurgulayan Baskan Ferdi Zeyrek, “Sorunlari çözmeye basladik. Interneti olmayan köylerimiz var, ücretsiz bir sekilde internet hizmeti veriyoruz. Suyu olmayan 147 köyümüz var. Simdi içme sularini götürüyoruz. Öncelikle altyapimizi güçlendirecegiz. Bunun üzerine üstyapi kurmak daha kolay. Telefon altyapisi, internet altyapisi veya su-kanalizasyon altyapisi yokken, ben o paralara bir tane futbolcu almayi tercih etmeyecegim. Benim için hizmetin hakki bu sekildedir. Bu adaletli ve esitlik anlayisindan asla vazgeçmeyecegiz. Vatandasimizin derdini yerinde dinleyip, yerinde çözecegiz. Manisalilar bize güvendi. Köyünü, mahallesini, sehrini emanet etti. Biz bu emaneti bas taci yapacagiz, 5 yilimizi böyle geçirecegiz” ifadelerini kullandi.

“Bizi büyük bir izdiraptan kurtardi”

Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasi Baskani Halil Kirli ise “Sariahmetli, Pinarköy ve Bergama’ya bagli Bayramcilar Mahallesi üçgeninde 850 metre Manisa’ya ait, 600 metre de Izmir’e ait olan bir yolu tam 41 yildir yöre halki olarak yetkililerden rica ediyorduk. Bu yol için emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Ferdi Baskanim bir kere söylemekle 30-40 yildir bitmeyen yolu yapti. Büyük bir izdiraptan bizi kurtardi. Bu konuda kendilerine minnettariz, tesekkür ediyoruz” dedi.



Muhtarlar tesekkür etti

30 yillik sorunun bir talep ile çözüldügünü belirten mahalle muhtarlari görüslerini ifade etti.

Sariahmetli Muhtari Halil Ugur, “Ben 4’üncü dönem muhtarim. Özel idareden beri bu yola dilekçe verdik. Bir sefer söyledik, bir sefer söylememizle Allah razi olsun çözüldü. Bunun için çok tesekkür ederiz. Yolumuz çok perisan vaziyetteydi, asfalt oldu simdi.” derken, Karahüseyinli Mahalle Muhtari Müstak Kamavi, “Ferdi Baskanima, yol konusunda ve yaptigi hizmetlerden dolayi çok tesekkür ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Süngüllü Mahalle Muhtari Davut Arslan, Pinarköy Mahalle Muhtari Hüseyin Sanli, Bergama Bayramcilar Mahalle Muhtari Alaettin Güçtekin, Uzunlar Mahalle Muhtari Mustafa Ali Savak, Pelitalan Mahalle Muhtari Ömer Altindag, Yenice Mahalle Muhtari Mustafa Uslu ve Örselli Mahalle Muhtari Halil Mezik de Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek’e yol hizmetinden dolayi tesekkür ederek çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA