Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz Kutlamalari Basladi
Büyük Taarruz’un 102. yil dönümü kutlamalari, Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde Atatürk Evi’nin önünde düzenlenen törenle basladi.

Protokol üyeleri ve binlerce vatandasin katildigi törende yaptigi konusmada TBMM Baskani Numan Kurtulmus,. “Suhut’ta sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaklasik bir hafta sürecek olan Büyük Taarruza giden yolda 30 Agustos Zafer Bayramimizi kutlayacagimiz bu haftada Afyonkarahisar’da da fevkalade degerli kitlama etkinlikleri yapilacak. 30 Agustos 1922 yilina uzanan süreçte milletimiz için kurtulusun dönüm noktasidir. Bu vesile ile o zor günlerde simdi 102 yil sonra geçmisi konusmak kolay ama o gün o yoklu içerisinde hiçbir seyin olmadigi o dönemde atacak kursunu barutu olmayan dagilmis olan bir ordunun oldugu ortamda bu aziz millet sizlerin dedikleri, babalari ’ya Allah’ diyerek Anadolu topraklarinin her yerinde sabah Dumlupinar’da sehitligi ziyaret ettigimizde gördük. Osmanli cografyasinin her yerinden bizim dedelerimiz buraya geldiler. Ya Allah diyerek ayaga kalkarak yedi düvele karsi bagimsizlik mücadelesini baslattilar. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bagimsizlik mücadelesinin öncüsü büyüklerimizi hürmetle saygiyla yad ediyoruz. Ruhlari sad olsun” dedi.
Konusmalarin ardindan Atatürk Evi’ni ziyaret eden Kurtulmus ve vatandaslar daha sonra atli birlikler ile mehteran takimi esliginde törenin devam edecegi Suhut stadyumuna kadar yürüdü.