Özgür Özel'den Gaziantep'te Fistik Mitingi

CHP Genel Baskani Özgür Özel, Gaziantep’te partisinin düzenledigi Fistik Mitingi’ne katildi.

Özgür Özel'den Gaziantep'te Fistik Mitingi
CHP Genel Baskani Özgür Özel, partisinin Gaziantep’te ’Üreticinin Sesini Duyuruyoruz’ sloganiyla düzenledigi Fistik Mitingi’ne katildi.

Özel, Istasyon Meydani’nda gerçeklestirilen mitingde fistik üreticisi olan çiftçilere ve vatandaslara seslendi.

Fistik fiyatlarina, fistik alimina ve fistik üreticilerinin yasadigi sorunlara deginen Özel, “Biz üreticinin sesini tüm Türkiye’ye duyuracagiz. Artik bu hükümetin bu ülkeye verebilecek hiçbir seyi yok. Vatandasin derdinin çaresi bu hükümeti degistirmektedir. Ben üreticimize, vatandasimiza seslenmek istiyorum. Üzülmeyin, vardir elbet bir çaresi. Çare de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Üretici, çiftçi, vatandas zor durumda. Üreticinin, çiftçinin, vatandaslarin tepkisi siyasi bir tepki degil vicdani bir tepkidir" dedi.

Mitingde, Rize, Giresun, Burdur gibi sehirlerde düzenledigi çay, findik ve fasulye mitingleriyle ilgili de konusan CHP Genel Baskani Özgür Özel, son olarak Gaziantep’te düzenledikleri Fistik Mitingi’nde fiyatlarla ilgili degerlendirmelerde bulunarak, "Sorun sistemde degil, sorun iktidardadir. Iktidari degistirmek gerekmektedir" ifadelerini kullandi.

Özgür Özel, Antep fistigi üreticilerinin sorunlarini siraladi

Gaziantep ve çevresinde dünyadaki fistik üretiminin yüzde 12’sinin yapildigini da belirten Özgür Özel, "Bugün bir amcamiz fistik tarlasinda sitemde bulundu. Çiftçi yaklasik 20 yil emek verdigi üründen kazanmak istiyor ama bugün çiftçinin emegine göz dikenler var. Fistik ile ilgili oda yöneticileri ile görüstüm. Geçen yil boz fistik 110 liraydi. Fistik burada, fistik üreticisi burada, ilgili herkes burada. Geçen yildan bu yana sulama maliyeti, gübre, ilaç gibi yan ürünlerin masraflari iki üç kat artmis. Ama bu Gaziantep’in geçiminin ana maddesi geçen yil 110 lira da bu yil neden 90 lira. Bu akilla vicdanla açiklanamaz. Buradan sesleniyorum. Bir avuç tüccari korumayi birakin. Karinca gibi fistik üreticisinin yaninda Cumhuriyet Halk Partisi var. Her sikintiyi çiftçi yasayacak ama parayi baskasi kazanacak. Yok öyle yagma. Yaziklar olsun bu düzene. Tarim Bakani abuk sabuk telefon konusmasi yapmayi biraksin. Çiftçinin emegine sahip çiksin. Emekçinin, yoksulun, garibanin sesini duymuyorlar. Sizin sesinizi biz duyuyoruz. Biz sizi yalniz birakmayacagiz. Çiftçinin, emekçinin yaninda Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi bir sorun varsa sorunu gören, çözümü bilen partidir" seklinde konustu.



Özel’den TMO’ya "Antep Fistigi alin" çagrisi

TMO’nun fistik almasi için de çagrida bulunan Özel, "Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye’nin çesitli illerinde çesitli ürünleri nasil oluyorsa bu bölgede, Gaziantep’te, Sanliurfa’da, Kilis’te, Siirt’te de Antep fistigini alacak. Çiftçilerimizi kurtlar sofrasina yem etmek degil bu piyasanin ana aktörü yapmak boynumuzun borcudur. Sicaklik artti, sulama zaruri hale geldi. Bu konuda çalisma yapmak ve çözüm yollari bulmak gerekmektedir" dedi.



"Çiftçi yok sayilamaz, sorunlari görmezden gelinemez"

Kentteki diger çiftçilerin sorunlarina deginen Özel, "Çiftçi yok sayilamaz, çiftlerin sorunlari görmezden gelinemez. Çiftçinin sorunlari yoktur diyorlar. Buradan Erdogan ve Bahçe’liyi, diger liderleri uyariyorum. Sizin sahte gündemlerinizin pesine takilip Antep fistigi üreticilerini yalniz birakmayacagim. Bizim derdimiz emekçidir, Rize’deki çayci, Giresun’daki findikçi, Antep’teki fistikçidir. Biz üreticimizin yanindayiz. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konusacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok. Bizim yolumuz sizlersiniz, Antepli fistik üreticileri, emekçilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, "Üzülmeyin, enseyi karartmayin. Vardir bunun da bir çaresi. O da Cumhuriyet Halk Partisi’. Biz sizlerin yanindayiz" diye konustu.



Özel’den Gazianteplilere yerel seçim tesekkürü

Konusmasinda geçmis yerel seçimlerle ilgili de degerlendirmelerde bulunan Özel, Gaziantep’te bir olan olan belediye sayilarini 3’e çikardiklarini vurgulayarak alandaki Gazianteplilere tesekkür etti. Özel, konusmasinda bir dahaki seçimde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi dahil olmak üzere daha fazla belediye kazanmak için çok çalisacaklarina dair söz verdi.

Meydanda düzenlenen mitinge milletvekilleri, partililer, çiftçiler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA