Bozkirin Ortasindaki 3 Asirlik Çermik Talan Edildi, Geriye Harabe Kaldi
Sivas’ta yaklasik 350 yil boyunca sifa dagitan termal su üzerine insa edilen çermik, kimligi belirsiz kisilerce talan edildi. Harabeye dönen çermigin içler acisi hali dron ile havadan görüntülendi.

Pandemi hedefleri alt üst etti
Ortaköy’de ikamet eden Süleyman Arican, pandemi nedeniyle kaplicanin adeta yok oldugunu söyleyerek, “Burasi bir kaplica. Buranin 350 yillik bir geçmisi var. Ilçemizde çok faydali olan bir kaplica. Ayni zamanda köyümüze ekonomik olarak da çok katkida bulunan bir kaplicamizdi. Geçen dönemdeki muhtarimiz burayi bes yil ihaleye verdi. Bu süreçte bir pandemi dönemi geçirdik. Bu pandemi döneminde bütün turizm sektörü çöktügü için bizim kaplicamizda çöktü. Bununla birlikte yagmalar basladi.
Kapilarini, pencerelerini, günes enerjilerini söktüler, yagmaladilar. Bu hale getirdiler. Eskiden burasi çok güzeldi. Pandemi süreci bütün hedeflerimizi alt üst etti. Romatizma, kadin hastaliklari gibi birçok hastaliga iyi geliyor. Su anda biz diyoruz ki buralar yapilsin. Devlet de bize destek versin. Muhtarligimiz ölçüsünde burayi güzel bir yer yapalim, halka açalim. Ekonomimize bir katki sunalim” dedi.
“Gördügümüz manzara bizi sok etti”
Yurt disinda yasayan Mehmet Tekin, “Buraya gezmeye geldik. Iki üç sene önce kismet olacakti iste bir yoldayken isimiz çikti. Gelemedik kismet olmadi. Bu sene de oglumla gelmeyi düsündük. Geldigimizde manzara bizi sok etti. Bu vaziyette oldugunu beklemiyordum. Burada tekrar bir yasamin olmasini isteriz” ifadelerine yer verdi.