Bandirma Açiklarindaki Ticari Gemide Ölen 2 Isçinin Cenazeleri Adli Tipa Gönderildi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde körfezde bekleyen Rusya bandirali gemide hayatini kaybeden 2 isçi tahliye edildi.

Bandirma Açiklarindaki Ticari Gemide Ölen 2 Isçinin Cenazeleri Adli Tipa Gönderildi
Olay, 23.08.2024 tarihinde Bandirma Körfezi 1 No’lu demir sahasinda limana yanasmak için bekletilen "Navis 2" adli Rusya bandirali ticari gemide meydana geldi. Rusya’nin Yeysk limanindan yola çikan ve 5 bin ton palet yem yüklü olan geminin ambar kisminda gaz zehirlenmesi süphesiyle Konstantin Martynov (46) ve Dmitry Mochalov (52) ambarda düserek hayatlarini kaybettiler.

Olayindan ardindan geminin talebi üzerine yük tahliyesi öne alinarak Bandirma Çelebi Limanina yanastirilan "Navis 2" adli gemiden önce Konstantin Martynov’un (46) cesedi çikarildi. Ambarda bulunan yüklerin tahliyesinin ardindan Dmitry Mochalov’un (52) cesedine sabah erken saatlerde ulasan ekipler, her iki cesedin de kesin ölüm nedenlerini belirlemek için Bursa Adli Tip Kurumuna gönderdi.

Yasanan olayin ardindan "Navis 2" adli geminin acentasini yapan firma yetkilisi Emre Kisacik, IHA muhabirine yaptigi açiklamada "Neta Deniz Tasimaciligi adli firmayi isleten ortagim Ali Dönmez ile birlikte acente firmasi isletiyoruz. "Navis 2" gemisinde yasanan talihsiz kaza sonucu Dmitriy Mochalov ve Konstantin Martynov isimli personel, 3 ve 2 nolu ambar arasinda bulunan manhole bölümüne düserek vefat etmislerdir. Otopsi sonuçlari beklenmektedir. Zehirlenmis olduklarina dair herhangi bir net sonuç henüz bulunmamaktadir. Adli tip raporu beklenmektedir ve zehirlenme ihtimalleri de göz önüne alinarak incelemeler devam edecektir" dedi.

Bursa Adli Tip Kurumunda yapilan incelemeler sonucunda ölen kisilerin kesin ölüm nedenleri belirnerek cenazeleri Rusya’ya gönderilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA