Gurbetçiler Pastirmacilari Hareketlendirdi

Tatil sezonunda gurbetçi vatandaslarin Türkiye’ye gelmesinin ardindan pastirmacilarin islerinde hareketlilik oldugunu söyleyen Pastirmaci Yasin Güzel, “Son 2-3 ay islerimiz hareketlendi” dedi.

Gurbetçiler Pastirmacilari Hareketlendirdi
Gurbetçilerin isleri olumlu yönde etkiledigini söyleyen Yasin Güzel, “Su anda pastirma fiyatlarimiz 950 TL’den basliyor ve bin 400 TL’ye kadar degisiklik gösterebiliyor. Etin kalitesine, yumusakligina göre degisiyor fiyatlar. Sucuklarimiz da 450 TL’den basliyor 800 TL’ye kadar fiyat araliginda devam ediyor. Gurbetçi vatandaslarimizin gelmesi isleri tabi ki olumlu etkiliyor. Su anda gurbetçi sezonunun bitimine yaklasiyoruz. Gurbetçi vatandaslarimiz okullarin açilmasi nedeni ile yavas yavas yasadiklari sehirlere dönüyorlar. Biz de tabi isteki düsüsü görüyoruz. Artik yavas yavas gurbetçi sezonunu bitirmeye yaklastik diyebiliriz” dedi.

Güzel, sezonun geçen yila göre düsük oldugunu ama son 2-3 ayda islerin güzel oldugunu söyleyerek, “Sezonun geçen yila göre orantilarsak çok düsük geçtigini düsünüyoruz ama yine de son 2-3 ay çok güzel bir sekilde geçti ve biz de is yapmaya gayret ettik açikçasi. Gurbetçi vatandaslarimizin dönerken evlerine pastirma ve sucuk götürmelerini tavsiye ediyoruz. Onlarin da 1 sene boyunca orada canlari çektigi zaman dolaptan çikarip yiyebilecekleri sekilde hazirliyoruz. Ürünleri tattirarak veriyoruz, memnun kalmalarini sagliyoruz. Ben simdiden yollari açik olsun diyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA