Edirne'de Yeni Egitim Dönem Öncesi Kirtasiyeler Denetlendi

Edirne’de 2024-2025 egitim ögretim yilinin baslamasina kisa bir süre kala saha denetimlerini arttiran Ticaret Bakanligi ekipleri, kirtasiye denetimi yapti.

Edirne'de Yeni Egitim Dönem Öncesi Kirtasiyeler Denetlendi
Edirne’de 2024-2025 egitim ögretim yili öncesi harekete geçen Ticaret Il Müdürlügü ekipleri, kirtasiyelerde fiyat etiketi denetimi gerçeklestirdi. Ögrencilerin ihtiyaçlari arasinda yer alan kalem defter ve diger malzemelerin satisinin yapildigi kirtasiyelerde denetim yapan ekipler, isletme sahiplerini bilgilendirdi.

Denetimlerde ürünlerin fiyat etiketlerini tek tek kontrol eden ekipler, herhangi bir olumsuzlukla karsilasmadi.

Ekiplerin denetledigi kirtasiyenin sorumlusu Tamer Dillek, denetimleri faydali bulduklarini ve bu ekiplerin bilgilendirmesine göre hareket ettiklerini ifade etti.

Yeni dönem öncesi hazirliklarini tamamladiklarini ve etiketlerini yaptiklarini söyleyen Dillek, "Ekipler bizi ögrencilere nasil yardimci olabilecegimiz hakkinda bilgilendiriyorlar. Biz de onlarin bize verdikleri görevler neticesinde hazirliklarimizi yapmaya çalisiyoruz. Okullar açilacagi için defter gruplari ögrencinin ana malzemesi. Ekipler, defterlerin yaprak sayilarina ve raflardaki etiketleme düzenine baktilar. Etiket olup olmadigini kontrol ettiler. Çünkü o çok önemli. Müsterinin etiketi görmesi gerekiyor. Bu denetimler bizim için de iyi oluyor" dedi.

Kirtasiyelere yönelik denetimlerin egitim ögretim yili boyunca devam edecegi, konuyla ilgili tüketicilerden gelen CIMER, Haksiz Fiyat Artisi Sistemi (HFA) gibi sikayetlerin de ayrica degerlendirmeye alinacagi belirtildi.
Kaynak: İHA