Mobilya Ustasi Kadin Tek Basina Hem Üretiyor Hem Onariyor

Siirt’te 38 yasindaki 3 çocuk annesi Sükran Yalmaç, babasindan ögrendigi mobilya isinin patronu oldu.

Mobilya Ustasi Kadin Tek Basina Hem Üretiyor Hem Onariyor
Mobilya ustasi Sükran Yalmaç, isletmesini babasinin vefatindan sonra kendi imkaniyla kurdu. Küçük yaslarda babasinin mobilya dükkaninda çirak olarak çalisan Yalmaç, kurmus oldugu is yerinde tek basina hem mobilya üretimi hem de tamiratini yaparak ev ekonomisine katki sunuyor.

Baba meslegi olan mobilya isine çocuklugundan beri gönül verdigini belirten Sükran Yalmaç, "Meslegi küçükken babamin yaninda çok çalisarak ögrendim. Onun yaninda çiraklik yaptim. Babam vefat ettikten sonra bir süre ara verdim. Su an esimle beraber Siirt’te çalisiyorum. Genellikle disariya Siirt’in köylerine ve ilçelerine de götürüyorum. Kendim çalisiyorum. Kendi imalatimi kendim yapiyorum. Tamiratlari yapiyorum. Çocuk odasi, genç odasi, yatak odasi, mutfak odasi ve kapilar dahil olmak üzere her seyi yapiyorum. Dükkanimi kendim açtim" dedi.

Çalismak isteyince hiçbir isin zor olmadigini dile getiren Yalmaç, "Yeter ki iste, çalis ve meslegini sev. Çok güzel bir istir. Çok severek de yapiyorum bu isi. Evlere gidiyorum, tamiratimi, kendi isimi kendim görüp yapiyorum. Tamiratlara kadinlar daha çok çagiriyor. Kadinlara daha çok yardimci oluyorum. Kadinlari lütfen evde birakmayin, çalissinlar, kendilerini gelistirsinler. Siz de eslerinize yardimci olun bu konuda. Babam genellikle daha çok kapi ve pencere yapiyordu. Ona yardimci oluyordum. Onun yaninda her seyi ögrendim. Bu meslegin tahtasiydi, vidasiydi, çivisiydi her seyi onun yaninda ögrendim. Bayanlara tavsiye ediyorum çalissinlar. Evlerine de eslerine de yardimci olsunlar çocuklarina da örnek olsunlar. Ille de mobilya olmasin veya agir bir is olmasin. Ben bu meslegi severek yapiyorum. Babamdan kalan bir is. Ama lütfen kadinlar evde durmasin, çocuklarina ve eslerine destek olsunlar’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA