Edanur'un Katil Zanlisinin Akil Sagligi Yerinde Çikti

Kayseri’de eski erkek arkadasi tarafindan öldürülen Edanur Çoban’in cinayet davasina sunulan raporda; cinayet zanlisinin akil sagliginin yerinde oldugu belirtildi.

Edanur'un Katil Zanlisinin Akil Sagligi Yerinde Çikti
Kayseri Adliyesi 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanik Gökhan Ç.’nin akil sagligina dair yeni raporlar sunuldu. Raporda Gökhan Ç.’nin akil sagliginin yerinde oldugu belirtildi. Mahkemeye Edanur Çoban’in ailesi, tutuklu sanik Gökhan Ç. ve taraf avukatlari katildi.

Edanur Çoban’in babasi A. Çoban, sanigin akil sagliginin yerinde oldugunu ve cinayeti tasarlayarak isledigini ifade ederek, en agir cezanin verilmesini, hatta 4-5 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi almasini talep etti.

Edanur Çoban’in annesi T. Çoban ise; mahkeme salonunda fenalasarak, "Benim kizim gelecekte okuyacakti. Ondan ne istediler? Agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasini istiyorum" dedi.

Tutuklu sanik Gökhan Ç. de; önceki ifadelerini tekrarlayarak, Edanur Çoban’i aldattigi için sinirlendigini ve mesajlasmalarini gördügünde kiskançlik yasadigini söyledi.

Cinayet niyeti olmadigini, aslinda intihar etmeyi planladigini belirten sanik, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanigin akil sagligiyla ilgili yeniden rapor alinmasina ve Gökhan Ç.’nin avukatinin sundugu CD’nin incelenmesine karar verdi. Ayrica, Gökhan Ç.’nin tutukluluk halinin devamina karar verilerek, dava ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA