10 Milyon Yavru Sazan Suya Birakildi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen Su Kaynaklari Baliklandirma Projesi çerçevesine bu yil üretilen 10 milyon yavru sazan baligi, Edirne’deki baraj ve göletlere birakildi.

10 Milyon Yavru Sazan Suya Birakildi
Ipsala Su Ürünleri Üretim Tesisinde gerçeklestirilen programda konusan Edirne Valisi Yunus Sezer, su üretimi ve su ürünleri ile ilgili önemli hamlelerin yapildigini aktardi. Ipsala’daki istasyonda bu yil 10 milyon yavru sazan baliginin yetistirildigini söyleyen Vali Sezer, yavru sazan baliklarinin Edirne’deki su kaynaklari ve dagitim yapilan Istanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Yalova, Tekirdag ve Kirklareli’ye gönderildigini belirtti.

Su ürünleriyle ilgili 2 milyar dolara yakin ihracatin söz konusu oldugunu belirten Vali Sezer, “Dünyada da çipura ve levrekte birinci, alabalik üretiminde ise ikinci sirada yer aldigimiz ifade ediliyor. Üç tarafi denizlerle çevrili olan ülkemizde, kaynaklar yerinde kullanilinca nereye varilacagi açisindan son derece önemli” dedi.

Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Nuri Yilmaz, Türkiye’nin balik üretiminde de öncü oldugunu, 100’e yakin ülkeye ihracat gerçeklestigini anlatti.

Konusmalarin ardindan Vali Sezer ve beraberindekiler üretim alanlarini inceledi. Daha sonra Gala Gölü Milli Parki’nda üretimi yapilan yavru sazanlari göle birakildi.
Kaynak: İHA