Turgutlu Belediyesi Meclisi Olaganüstü Toplandi

Turgutlu Belediyesi Agustos Ayi olaganüstü meclis toplantisi gerçeklestirildi. Personel Anonim Sirketinin vergi borçlari ve SGK borçlarina karsilik proje gelistirilemeyen alanlarin tapularinin Maliye Hazinesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna devri görüsülerek, muhalefetin ret oyuna karsilik oy çokluguyla kabul edildi.

Turgutlu Belediyesi Meclisi Olaganüstü Toplandi
Turgutlu Belediyesi 4 gündem maddeli olaganüstü meclis toplantisini gerçeklestirdi. Olaganüstü meclisin ilk gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ek gündem maddesinin görüsülmesi oldu, bu madde muhalefetin ret oyuna ragmen oy çoklugu ile kabul edildi.

Gündemin ikinci ve üçüncü maddelerinde ise Personel Anonim Sirketinin vergi borçlari ve SGK borçlarina karsilik proje gelistirilemeyen alanlarin tapularinin Maliye Hazinesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna devri görüsüldü. Ikinci ve üçüncü gündem maddesi muhalefetin ret oyuna karsilik oy çokluguyla kabul edildi.

Gündemin dördüncü ve son maddesi 3 yilligina Sinirli Sorumlu Turgutlu Anne Eli Tarim Kadin Girisim Üretim ve Isletme Kooperatifine ve daha sonra kurulacak kadin kooperatiflerine tahsis edilmis olan protokolün ile ilgili meclis kararinin iptali ele alinirken, bu madde oy çokluguyla kabul edildi.

Meclis toplantisinin ardindan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, gündeme dair açiklamalarda bulundu. Baskan Akin, "Neden olaganüstü meclis toplantisi yaptigimiza dair buradan hemsehrilerimize bilgi vermek istiyorum. Üzerinde bir proje gelistiremedigimiz alanlari borcumuza mahsup etmek için olaganüstü meclisimizi topladik. 8 aylik hesabimiz 574 milyon TL giderimiz var, toplam gelirimiz 498 milyon TL ve bu ortamda bu gemiyi yürütmek gerçekten çok zor. Hem ülkemiz hem de Turgutlu Belediyesi dahil olmak üzere tüm belediyeler ekonomik olarak zor günler yasiyor. Bu ekonomik durumda en büyük avantajimiz cari borcumuzun bulunmamasi, sadece devlete olan SGK ve vergi borçlarimiz var. Bunlarin yaninda yapimi devam eden çok önemli projemiz mevcut, biri Kültür Sanat Merkezi digeri Spor Kompleksi. Bu ekonomik durumlara ragmen devam ediyor. Sayin Cumhurbaskanimiz vergi ve SGK borçlariyla ilgili açiklamalarda bulundu ve bizimde buna karsilik bir tedbir almamiz gerekiyordu. Vergi dairesine teklif ettigimiz yerlerin tamaminda devlet okul alani serhi var ve dolayisiyla buralarda kiralama yapamiyorsunuz, proje üretemiyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurumuna teklif ettigimiz yerlerde daha atil kalmis, ciddi kira getirisi olmayan, bizim dönemimizde Imar uygulamalariyla kazandirdigimiz alanlar. Kurumlarla irtibatimiz devam ediyor, görüsmelerimiz istedigimiz gibi giderse Turgutlu Belediyesi artik tamamen borçsuz bir belediye haline gelecek” dedi.

Kaynak: İHA