Sincan Belediyesi Ilaçlama Çalismalarini Araliksiz Sürdürüyor

Sincan Belediyesi, halk sagligini korumak için vektörle mücadele kapsaminda ilaçlama çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Sincan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen ilaçlama hizmetiyle hasere ve sineklerin kontrolsüz üremelerinin önüne geçiliyor. Mahallelerde durmadan çalisan ekipler, gün dogumundan gün batimina kadar karasinek, gün batimindan gün dogumuna kadar sivrisinek ilaçlamalari yapiyor.

Vatandaslarin yazin keyfini doyasiya yasamasi için vektör ile mücadele eden ekipler, gündüz yogunlukla park, cadde ve sokaklardaki yesil alanlarda ilaçlama gerçeklestiriyor.

Çalismalar Saglik Bakanligi tarafindan onayli biyosidal ilaçlarla gerçeklestiriliyor. Ayrica foseptik, rögar, sulak alanlar, çöp konteynerleri, pazar yerleri gibi vektör üremesine müsait alanlarda da ilaçlama çalismasi yapiliyor.

Halk sagligina büyük önem veren Sincan Belediyesi ekipleri vatandaslari çöplerini agzi açik atmamalari, mutfak atiklarini ve yiyeceklerini açikta birakmamalari konusunda dikkatli olmaya davet ediyor.
Kaynak: İHA