Karaman'da Baraj Kurudu, Binlerce Balik Telef Oldu

Karaman’da tarimsal amaçli sulamada kullanilan Kurtderesi Baraji kurudu. Kuruyan barajin zemininde derin yariklar olusurken, binlerce balik telef oldu.

Karaman'da Baraj Kurudu, Binlerce Balik Telef Oldu
Karaman’da tarimsal sulamada kullanilan barajlar bir bir kurumaya basladi.

Merkeze bagli Yesildere köyü sinirlarinda bulunan Ibrala Barajindan sonra simdi de merkeze bagli Kurtderesi Baraji kurudu. Karaman Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, tamamen suyu çekilerek kuruyan Kurtderesi Barajinda incelemelerde bulundu. Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, Karaman ve Konya Ovasi için suyun milli güvenlik meselesi kadar önemli oldugunu söyledi.

Bayram, yagissiz geçen bir kisin ardindan Karaman’da barajlarin tek tek kurumaya basladigini belirterek, “Ilkim degisikligi ve yasanan kurakliklardan sonra Türkiye genelinde oldugu gibi Karaman’da da bazi barajlarimizda az seviyede su kalirken, bugün Kurtderesi Barajimiz tamamen kurumustur. Barajdaki baliklar da maalesef ölmüs. Bu üzücü bir durumdur. Su anda tek suyumuzun bulundugu Gödet Barajidir. Orada da 40 milyon metreküp su vardir. Baraj sularimizin disinda yer ati sularimiz da bitme noktasina gelmistir. Biz her zaman söylüyoruz, Karaman Ovasi susuzluktan agliyor diye. Insallah bundan sonra yagislarimiz iyi olur ve barajlarimiz suyla dolar. Ne olursa olsun Karaman tariminin devami için dis havzalardan suyun gelmesi elzemdir. Bizler her zaman söylüyoruz, Karaman ve Konya Ovasi için su milli güvenlik meselesi kadar önemlidir” diye konustu.

Çocuklariyla birlikte gelen bazi vatandaslarsa suyu çekilerek kuruyan barajda gezdi.
Kaynak: İHA