Depremde Kaybettikleri Evlatlarini Ziyarete Giderken Ölümden Döndüler

Manisa’nin Kula ilçesinde seyir halindeki otomobil, sürücüsünün kontrolünden çikarak taklalar atti. Uçuruma yuvarlanmak üzereyken uçurumun esiginde durabilen otomobildeki 3 kisi yaralandi. Kazaya karisan otomobilde yaralanan ailenin hayat hikâyesi de yürekleri dagladi. 6 Subat’ta meydana gelen depremlerde yasadiklari evin enkazindan esi ile birlikte sag kurtulduklari ögrenilen ailenin, 3 çocugunu depremde kaybettigi ve depremden sonra tasindiklari Izmir’den memleketleri Hatay’a mezar ziyaretine gittikleri esnada kazaya karistiklari ögrenildi.

Depremde Kaybettikleri Evlatlarini Ziyarete Giderken Ölümden Döndüler
Kaza, saat 07.00 siralarinda Izmir-Ankara D300 karayolu Yurtbasi Mahallesi yakinlarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Izmir’den Usak istikametine seyir halinde olan Meryem Yigitbasi (37) idaresindeki 31 AFP 403 plakali otomobil, sürücüsünün kontrolünden çikarak taklalar atmaya basladi.

Kara yolundan savrulan otomobil, yolun sag tarafinda bulunan uçurumun esigine geldiginde ters bir sekilde anca durabildi. Taklalar atarak uçuruma yuvarlanmaya ramak kala durabilen otomobilde sürücü Meryem Yigitbasi (37), esi Mustafa Yigitbasi (41) ve Hülya Kar (35) yaralandi. Kazayi görenlerin ihbari üzerine olay yerine itfaiye, saglik, jandarma ve trafik polisleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine ulasan Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Kula Itfaiye Amirligi ekipleri, ters dönen araçta bulunan 3 kisiyi çikararak saglik ekiplerine teslim etti. Ilk müdahaleleri olay yerinde yapilan yaralilar, ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Burada tedavi altina alinan yaralilarin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken, kaza ile ilgili sorusturma baslatildigi bildirildi.



Kazaya karisan ailenin hayat hikâyesi yürekleri dagladi

Öte yandan kazaya karisan ailenin hayat hikâyesi ise yürekleri dagladi. 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve “asrin felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde yasadiklari evin yikilmasi sonucu enkazdan sag kurtulduklari ögrenilen Yigitbasi ailesinin, 3 çocugunu da depremde kaybettigi ögrenildi. 3 evladini kaybetmenin tarifsiz acisini yasarken Izmir’e tasinarak hayata tutunmaya çalisan çift, çocuklarinin ve yakinlarinin mezarini ziyaret etmek için memleketleri Hatay’a giderken bir kez daha ölümle burun buruna geldi.
Kaynak: İHA