Baskan Altay 3. Tarihi Bedesten Alisveris Günleri'nin Açilisini Yapti

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 3. Tarihi Bedesten Alisveris Günleri basladi.

Baskan Altay 3. Tarihi Bedesten Alisveris Günleri'nin Açilisini Yapti
Kapu Camisinde kilinan Cuma namazinin ardindan Bedesten içerisinden Konya Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi esliginde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Yürüyüsün ardindan Konya Il Müftüsü Ali Öge’nin yaptigi dua ve kesilen kurdeleyle “Tarihi Bedesten Alisveris Günleri”nin açilisi yapildi. Açilista konusan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (KONESOB) Baskani Muharrem Karabacak, geleneksel haline gelen alisveris günlerinin Konya ticareti için çok önemli olduguna deginerek, her zaman esnaf ve sanatkarin yaninda yer alan Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a ve ilçe belediye baskanlarina tesekkür etti.

“Bedesten hem alisverisin hem kültürün kalbi”

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Bedesten’in Konya’nin kalbi oldugunu belirterek, “Bedesten hem alisverisin hem kültürün kalbi. Bedesten Alisveris Günleri ile hem Bedesten’in ticari hareketliligini artirmayi hem de alisveris yapan insanlarimiza bir katki saglamayi arzu ediyoruz. Ilk yil Bedesten ile baslamistik sonra Türbeönü Çarsilari eklendi programimiza. Insallah bugün lansmanini gerçeklestirdigimiz Suriçi Çarsilari da eklendikçe bu bölgede alisveris daha hareketli hale gelecek” dedi.



“Hepimiz Konya için çalisiyoruz”

Konya’nin Hazreti Mevlana’nin sehri oldugunu hatirlatan Baskan Altay, sunlari kaydetti: “Mevlana Türbesi’ne kadar olan alanda çok ciddi bir turizm hareketi var. Gelen ziyaretçilerimiz için alisverislerini yaparken bir taraftan da Büyüksehir Belediyesi olarak hazirladigimiz etkinliklerle çocuklarinin ve kendilerinin güzel vakit geçirecegi ortamlar olusturduk. Esnafimiz saat 23.00’e kadar dükkanlarini açik tutacak. Böylece gün boyunca çalisan hemsehrilerimizin Cumartesi ve Pazar aksami da gün boyunca burada alisverislerini yapmalarini saglamis olacagiz. Biz suna inaniyoruz; birlik ve beraberlik olmadan bir sey olmaz. Burada esnaf odalari birligimiz, dernek baskanlarimiz, siyasi partilerimiz, belediye baskanlarimiz, hepimiz Konya için çalisiyoruz. Konya gün geçtikçe çok daha güzellesiyor. Özellikle ticaretin hareketlenmesi bizim en önemli önceligimiz. Is birligi yapan tüm esnaflarimiza, oda baskanlarimiza tesekkür ediyorum, bu güzel günü duyuran basin mensuplarimiza tesekkür ediyorum. Tüm Konyalilara iyi alisverisler, esnafimiza bol bereketli kazançlar diliyorum.”

Bedesten, 3 gün boyunca birçok etkinlige sahne olacak

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, MHP Konya Il Baskani Remzi Karaarslan, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, oda baskanlari ile esnaflarin ve vatandaslarin katildigi açilisin ardindan protokol mensuplari misafirlere çorba ikram etti. Tarihi Bedesten Alisveris Günleri çerçevesinde; temsili kiyafetler ile tarihi canlandirmalar, Mehteran Toplulugu konserleri, sokak müzisyenleri, antika ürünlerin yer aldigi stantlar ve çocuk etkinlikleri ziyaretçilerle bulusacak. Program süresince ayrica; karakalem, çini, testi, cam üfleme, ebru sanati, tezhip, deri isleme sanati, kaligrafi gibi sanat uygulamalari da yapilacak. Bedesten esnafinin yüzde 30’a varan indirimler ile dahil olacagi 3. Tarihi Bedesten Alisveris Günleri, 18 Agustos Pazar gününe kadar 10.00-23.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA