TOBB Baskani Hisarciklioglu'ndan Karslilara Birlik Olun Çagrisi

Bir takim programlara katilmak üzere Kars’a gelen TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Karslilara "birlik olun" çagrisi yapti.

TOBB Baskani Hisarciklioglu'ndan Karslilara Birlik Olun Çagrisi
Hisarciklioglu, Kars Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanligi’nca düzenlenen “Ekonomiye Deger Katanlar Ödül Töreni” yemeginde konustu.

Hisarciklioglu, TOBB bünyesinde kurulan Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezlerinde mahkemede 2 yil süren bir davanin 20 günde çözüme ulasacagini söyledi.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, “Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerini açmaya basladik. Peki ne ise yariyor? Yarginin isleyisi malum yavas isliyor. Ortalama bir dava birinci derecede 2 yil, ikinci derece mahkemede de 2 yil sürüyor. Minimum bu sikintiyi arz etmek için isçi isveren arasinda, ticari davalarda tüketici davalarinda kira uyusmazliklarinda önce arabulucuya zorunlu hale geldi. Biz de camiamiza bu konuda hizmet vermek üzere TOBB Uyum ve Arabuluculuk ve Uyusmazlik Çözüm Merkezi’ni kurduk. Aranizdaki anlasmazliklari arabuluculuk vasitasiyla çözebileceksiniz. Yani helalleserek bitireceksiniz. Davayi kaybeden hakkimi haram ediyorum demeyecek. Helallesmek bizim kültürümüzde esas var olan ve 20 günde bitiyor. 4 sene degil davanin sürmesi, 20 günde arabulucu vasitasiyla çözebiliyorsunuz” dedi.



“Bir kimseyi etnik kökeninden, mezhebinden, inancindan, farkli siyasi görüsünden dolayi öteki diye görmeyin”

TOBB Baskani Hisarciklioglu, Karslilara birlik olun çagrisinda bulunarak, "Benim sizden ricam var. Ne olur birbirinizi öteki olarak görmeyin. Yani bir kimseyi etnik kökeninden, mezhebinden, inancindan, farkli siyasi görüsünden dolayi öteki diye görmeyin. Insan olmanin geregi Allah bize beyin vermis. Düsünelim diye düsünen adam farkli düsünür. Bütün mesele bu farkliliklarimiz aslinda bizim zenginligimiz oturacagiz, konusacagiz, istisare edecegiz. Ortak akilda birlestikten sonra bu artik hepimizin ortak akli olacak. Bunu yapan toplumlar kazaniyor. Bunu yapmayan toplumlarda kaybediyor. Benim sizden ricam bu hep beraber hareket etme kültürünü gelistirmemiz lazim” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Kars’ta 40 yili askin süre ile odaya kayitli bulunanlar ile kent ekonomisine katki sunan üyelere plaket verildi.

Plaketleri, Rifat Hisarciklioglu, Vali Ziya Polat, Belediye Baskani Prof. Dr. Ötüken Senger, KATSO Baskani Kadir Bozan verdi. Programda daha sonra yemege geçildi.
Kaynak: İHA